Guvernul acorda subventii de 17,7 milioane lei pentru Romplumb, in 2011

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 18:12
1874 citiri
Guvernul acorda subventii de 17,7 milioane lei pentru Romplumb, in 2011

Producatorul de plumb Romplumb SA din Baia Mare primeste in acest an subventii in valoare de 17,7 milioane lei pentru actiuni de ecologizare, la pretul de 470 lei/tona de deseuri si subproduse plumboase reciclate, potrivit unei Hotarari de Guvern publicata miercuri in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

"Cheltuielile de ecologizare pentru anul 2011 se suporta din sumele alocate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri", potrivit documentului.

SC Romplumb SA poate beneficia de subventii acordate de stat pentru ecologizare in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.173/1999 privind suportarea de la bugetul de stat a cheltuielilor de ecologizare a procesului de reciclare a deseurilor si subproduselor plumboase rezultate din obtinerea plumbului decuprat, aprobata prin Legea nr.99/2001.

Romplumb, care are in prezent are circa 650 de angajati, a fost infiintata in anul 1990, ca societate comerciala pe actiuni din ramura metalurgie neferoasa, avand initial denumirea de "Imn Firiza", iar din ianuarie 1991 si-a schimbat numele in Romplumb SA Baia Mare.

Activitatea principala a societatii o constituie obtinerea plumbului decuprat din concentrate selective de plumb, prin prelucrarea pirometalurgica a concentratelor de plumb in cuptor vertical cu cuva tip Watter Jacket.

Societatea produce plumb decuprat sub forma de lingouri de circa doua tone.

Romplumb nu a inregistrat vreo fuziune sau reorganizare de la data infiintarii.

#subventii de la guvern, # compania romplumb, # proces de reciclare, # romplumb , #Monitoare