Samsung investeste in extinderea productiei de procesoare

Joi, 07 Iunie 2012, ora 20:02
1987 citiri
Samsung investeste in extinderea productiei de procesoare

Samsung Electronics investeste 1,92 miliarde de dolari pentru a-si extinde capacitatile de productie ale procesoarelor pentru telefoane mobile.

Banii vor fi folositi in principal pentru producerea de procesoare cu placi de 300 de milimetri folosind procese de fabricatie pe 20 nanomentri si 14 nanometri. Extinderea productiei de procesoare va demara la fabrica de la Hwaseong, Coreea de Sud luna aceasta si urmeaza sa se finalizeze pana in 2013, daca totul merge conform planului, au spus oficialii Samsung citati de IT News.

Utilizarea proceselor de fabricatie pe 20 nanometri si 14 nanometri va reprezenta o performanta pentru Samsung, pe masura ce tranzistorii devin din ce in ce mai mici si consuma o cantitate mai scazuta de energie. Procesorul Exynos 4 Quad al companiei Samsung, folosit pentru smartphone-ul Galaxy S III, a fost realizat printr-un proces de fabricatie pe 32 nanomentri.

Oficialii ARM au spus saptamana aceasta ca procesoarele pe 20 nanometri ar putea fi incluse in smartphone-uri si tablete pana la sfarsitul anului 2013. Procesoarele Samsung au la baza tehnologia ARM.

In afara de investitia anuntata la Hwaseong, Samsung planuieste sa deschida o noua fabrica pentru producerea de memorii NAND in Xi'an, China.

Saptamana trecuta, Samsung a achizitionat Nanorandio, o companie suedeza care dezvolta chipseturi pentru tehnologia Wi-Fi.

Piata mondiala a procesoarelor - dispozitive folosite la fabricarea e-readerelor, consolelor pentru jocuri, PC-urilor, media playertelor portabile, smartphone-urilor si tabletelor - va ajunge la 1,9 miliarde de unitati pe an pana in 2016, urmand sa inregistreze o crestere anuala de 22%, potrivit unui studiu de piata efectuat de compania In-Stat.

Smartphone-urile si tabletele vor reprezenta cea mai mai importanta sursa pentru cresterea de pe piata procesoarelor. Cele doua tipuri de dispozitive au generat un avans de 75% al pietei procesoarelor in 2011 si vor determina o crestere anuala a acesteia de 29% pana in 2016.

In ceea ce priveste piata semiconductorilor pentru smartphone si tablete, se estimeaza ca aceasta va atinge o valoare de 59,4 miliarde de dolari pana in 2016, comparativ cu 23,4 miliarde de dolari in 2011.

In primul trimestru al acestui an, Samsung a inregistrat un profit record de 5,2 miliarde de dolari.

Samsung a comercializat 93,5 milioane de terminale in perioada ianuarie - martie. Compania sud-coreeana a vandut 44,5 smartphone-uri in T1, ajungand la o cota de piata de 30,6%, in timp ce rivalii de la Apple au vandut 35,1 milioane de terminale, obtinand o cota de 24,1% din piata smartphone.

#Samsung procesoare investitii, #procesoare Samsung, #extindere productie procesoare Samsung , #Nano tehnologie