A murit inventatorul mouse-ului, Douglas Engelbart

Joi, 04 Iulie 2013, ora 09:47
2204 citiri
A murit inventatorul mouse-ului, Douglas Engelbart

Inginerul si pionerul informaticii Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului, a decedat marti seara, la varsta de 88 de ani, in California, s-a aflat miercuri din surse apropiate Institutului care ii poarta numele.

Omul de stiinta a decedat la domiciliul sau din Atherton, in inima Silicon Valley, a precizat institutul pentru agentia franceza de presa, transmite AFP.

Nascut in Oregon, Doug Engelbart s-a instalat in California pentru a deveni cercetator la Institutul de Cercetare Stanford, dupa studii in inginerie electrica si informatica in anii 1950.

Munca sa de inginer si a echipei sale se va concentra pe fundamentele care au condus la informatica moderna.

Astfel, cercetarile sale au vizat conferinte video, teleconferinte, e-mailul, "ferestre", hyperlinkul, dar Engelbart este cel mai bine cunoscut pentru inventarea mouse-ului pentru computer.

Brevetul pentru mouse, initial o cutie de lemn cu doua roti de metal, a fost depus in 1967, dar i-a fost acordat abia in 1970.

La 9 decembrie 1968, in timpul unui congres, la care participau o mie de persoane la San Francisco, el a proiectat pentru prima data in fata unui public o legatura prin video-conferinta, servindu-se de mouse. Evenimentul a fost supranumit "mama tuturor demonstratiilor".

De asemenea, grupul sau de cercetare a creat Arpanet, precursor al Internetului. Cunoscutul inginer detine in palmares 21 de brevete. In 2000 i-a fost acordata Medalia Nationala pentru Tehnologie, cea mai inalta distinctie in domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Douglas Engelbart mort, #inventator mouse Engelbart, #cercetari Douglas Engelbart , #Periferice