Studiu: 32% dintre utilizatori de computere folosesc dispozitive de stocare virusate

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 17:33
1653 citiri
Studiu: 32% dintre utilizatori de computere folosesc dispozitive de stocare virusate

Aproape o treime dintre utilizatorii de computere conecteaza la terminale dispozitive de stocare USB infectate, se arata intr-un studiu efectuat de O+K Research, la cererea Kaspersky Lab.

Potrivit sursei citate, 32% dintre posesorii de calculatoare, laptopuri si telefoane au de-a face frecvent cu drivere Flash infectate, in ciuda faptului ca acestia sunt siguri ca terminalele sunt protejate.

Totodata, aceasta problema afecteaza 14% dintre utilizatorii de computere si de laptopuri, 12% dintre posesorii de tablete si 10% dintre repondentii care utilizeaza smartphoneuri.

Expertii O+K Research au aflat ca 46% dintre utilizatorii de telefoane inteligente si 48% dintre posesorii de tablete folosesc retele publice nesecurizate, in timp ce 29% dintre utilizatorii de laptopuri folosesc, de asemenea, Wi-Fi gratuit.

De asemenea, mai mult de jumatate dintre respondenti utilizeaza aceste retele in fiecare zi sau cel putin de 2-3 ori pe saptamana.

Kaspersky Lab este cel mai mare producator privat de solutii de securitate endpoint din lume, fiind inclus in topul primilor patru producatori de solutii pentru protectie endpoint la nivel mondial.

Pe parcursul celor 15 ani de existenta, Kaspersky Lab a ramas o companie inovatoare in domeniul securitatii informatice si ofera suite de protectie IT pentru utilizatori individuali, SMB si companii mari.

Compania este prezenta in aproximativ 200 de tari si protejeaza peste 300 de milioane de utilizatori din intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#virusi dispozitive stocare, #virusi stick USB, #virusi computere , #Periferice