Hackerii chinezi ataca satelitii SUA?

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 08:45
1494 citiri
Hackerii chinezi ataca satelitii SUA?

In perioada 2007-2008, hackerii chinezi, probabil apartinand armatei, ar fi atacat doi sateliti americani, scrie presa straina.

Cele patru atacuri anuntate s-ar fi facut prin intermediul unei baze din Norvegia. Cu toate ca satelitii atacati nu erau destinati apararii, americanii au dorit sa atraga atentia asupra riscurilor generate, potrivit unor extrase din proiectul final al raportului anual al Comisiei Economice si de Securitate SUA-China potrivit

Time.

Potrivit oficialilor americani, in cazul unui conflict, chinezii ar putea compromite, distruge sau degrada satelitii. Mai mult, riscul cel mai mare ar putea fi legat de faptul ca hackerii ar putea pune in pericol organizarea si pozitionarea trupelor.

Nu se stie exact ceea ce s-a intamplat in timpul atacurilor, insa acestea au durat intre 2 si 12 minute.

"O astfel de interferenta prezinta numeroase amenintari, in special in cazul unor sateliti cu mai multe functii sensibile. Accesul la controalele unui satelit ar putea permite unui atacator deteriorarea sau distrugerea satelitului. De asemenea, atacatorii pot manipula transportul satelitului", se arata in raport.

Raportul nu foloseste numele "China" si cu atat mai putin al Guvernului chinez, insa precizeaza ca "persoanele care au participat in atacul satelitilor au competente lingvistice din China si au diferite legaturi cu hackeri chinezi.

Blamarea Chinei pentru atacurile hakerilor a devenit o obisnuinta in ultimii ani.

In iunie, China a negat acuzatiile Google, potrivit carora hackerii chinezi ar fi patruns in sistemul Gmail si ar fi furat datele de acces a sute de oficiali seniori din SUA, Asia, personal miliar, jurnalisti si activisti politici chinezi.

Si in luna august, expertii in securitate cibernetica au sugerat ca statul chinez ar putea fi in spatele atacurilor cibernetice din ultimii cinci ani care vizeaza aproximativ 70 de organizatii internationale.

China continua sa nege acuzatiile si ridica din umeri sustinand ca acestea sunt "povesti nedovedite".

De asemenea, purtatorul de cuvant al ambasadei chineze, Wang Baodong, a precizat ca statul chinez "nu ar pune in pericol interesele de securitate ale altor state".

#hackeri atac sua, #hackeri china atac sua, #hackeri sateliti sua, #china sateliti sua , #Servere