11 firme romanesti de software participa la Mobile World Congress Barcelona 2013

Marti, 26 Februarie 2013, ora 09:02
1714 citiri
11 firme romanesti de software participa la Mobile World Congress Barcelona 2013

Un numar de 11 firme romanesti de software participa, in perioada 25 - 28 februarie, la Mobile World Congress Barcelona 2013, Romania fiind prezenta pentru a doua oara cu stand national la acest targ, informeaza Asociatia Romana pentru Industrie Electronica si Software.

Mobile World Congress imbina cea mai mare expozitie la nivel mondial pentru industria telefoniei mobile (peste 1.500 de expozanti) cu conferinte sustinute de directori executivi de renume reprezentand operatori mobile, producatori, furnizori si distribuitori din intreaga lume.

ARIES - Filiala Timisoara, cu sprijinul Ministerului Economiei si Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine a organizat cea de-a doua participare a Romaniei cu stand national la acest targ din Spania.

Firmele romanesti prezente in standul national sunt Allview, Appscend, AROBS Transilvania Software, Diversitas Group Romania, DataTEK Group Inc, evoline, iQuest, IT Six Global Services, Qualteh, SimPlus, Transilvania Software.

Participarea companiilor romanesti la Mobile World Congress 2013 face parte din programul de promovare a exporturilor dezvoltat de Ministerul Economiei, Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine si este coordonata de ARIES filiala Timisoara.

In cadrul acestui program, companiile participante beneficiaza de finantare din fonduri publice, asigurandu-se decontarea integrala a cheltuielilor de constructie si amenajare a standului, cheltuielilor de promovare si decontarea a 50% din costurile de transport si cazare pentru un singur delegat din partea fiecarei firme participante.

Programul are ca scop incurajarea promovarii exporturilor si patrunderea firmelor romanesti de software pe pietele externe.

ARIES Romania este o organizatie economico-profesionala, non-guvernamentala, care are in componenta peste 250 de firme membre la nivel national. Asociatia are patru filiale zonale: Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Craiova.

Pe langa promovarea mediului ITC prin sustinerea activitatilor de networking, oferirea de training-uri, consultanta, derularea de proiecte europene, realizare de lobby si advocacy, promovarea companiilor din domeniul IT, electronica, automotive prin participarea la targurile internationale si facilitarea pe aceasta cale a stabilirii unor noi relatii de afaceri cu potentiali clienti si parteneri reprezinta o preocupare si o activitate constanta a ARIES.

#Mobile World Congress firme romanesti, #Mobile World Congress 2013 , #Stiri Hardware