Allview Aldro 3 - impresii de lucru: O tableta de care-ti rupi degetele

Marti, 19 Martie 2013, ora 15:05
5656 citiri
Allview Aldro 3 - impresii de lucru: O tableta de care-ti rupi degetele

Primul lucru care iti sare in ochi, atunci cand deschizi tableta Allview Aldro 3 Speed Duo HD, este ecranul - marele dezavantaj al acestei tablete.

E drept, senzatia mi-a fost puternic amplificata dupa ce am testat Sony Vaio Duo 11, o tableta notebook, care este dotata cu unul dintre cele mai performante ecrane care se afla in acest moment pe piata.

Pe de alta parte, producatorul brasovean Visual Fun s-a pozitionat pe segmentul tabletelor ieftine, low cost, motiv pentru care calitatea materialelor la asamblare nu este cea mai ridicata.

Initial am ramas cu senzatia neplacuta ca ecranul e din glaspapir. Am rasuflat usurat si mi-am inlaturat rapid aceasta senzatie atunci cand am observat ca am uitat sa scot folia de protectie, din plastic, aplicata pe ecranul tabletei. Din pacate, dupa ce am inlaturat aceasta folie senzatia de disconfort a persistat. Degetele nu alunecau asa cum trebuie, de parca ceva le-ar fi oprit. E ca si cum te-ai duce la patinoar, dar in loc sa te dai cu patine folosesti niste ciorapi trecuti peste incaltari.

Ecranul mi s-a parut cel mai mare dezavantaj al acestei tablete, mai ales in conditiile in care, totusi, ecranul este singurul instrument pe care il poti folosi atunci cand utilizezi un asemenea dispozitiv.

In ceea ce priveste luminozitatea display-ului cu care este dotat Allview Aldro 3, nu te poti plange de ea, dar nici n-o poti ridica in slavi. Are o calitate standard, si iti permite sa lucrezi cu tableta, chiar daca la inceput esti un pic nemultumit. E ca si cand ai sta mai mult timp intr-o incapere unde este un miros neplacut, iar senzatia de disconfort dispare, treptat, pe masura ce petreci tot mai mult timp acolo.

Cum se misca tableta

Trecem de ecran. Tableta functioneaza cu sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean. Utilizatorul are la dispozitie libraria digitala Google Play, de unde poate alege sa-si instaleze, teoretic, din peste 700.000 de aplicatii. Primul lucru pe care l-am facut, pentru ca am copii, a fost sa instalez niste jocuri pe tableta.

Fruit Ninja Free a fost primul joc instalat. Scopul acestui joc este ca, folosind ecranul touchscreen, adica degetele, sa tai cat mai multe fructe aruncate in aer. A fost o ocazie buna de a vedea cum raspunde ecranul la atingeri multiple, dar si in ceea ce priveste rapiditatea raspunsului. Concluzia este ca daca doresti sa faci performanta in Fruit Ninja nu-ti doresti sa ajungi acolo cu tableta Allview Aldro 3. Am simtit nevoia unor manusi, pentru ca degetele sa alunece mai repede pe ecran.

Nu orice aplicatie merge instalata pe aceasta tableta. Spre exemplu, GT Free+, joc produs de Gameloft, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de divertisment, nu este compatibil cu tableta.

Am trecut la social media si am instalat aplicatia Facebook, unde toate sa vad mari: status-urile, pozele. Aplicatia Facebook este greu utilizabila, peste mana. Ori Facebook mai are de lucrat la optimizarea aplicatiei, ori Google la sistemul de operare Android si modul in care sunt compatibile aplicatiile cu acest software. Cert este ca navigarea pe Facebook poate fi mult mai placuta pe un telefon mobil.

Aplicatia Gmail arata insa bine, ceea ce era si de asteptat, avand in vedere ca Android este un sistem de operare produs de Google, ca si serviciul Gmail. E-mail-urile sunt usor de parcurs si de gestionat. Pentru ca stiu ca Yahoo va renunta la aplicatia de e-mail pentru dispozitive mobile, mi-am verificat mesajele direct din browser, dar m-am trezit pus in imposibilitatea de a citi un mesaj pentru simplul motiv ca nu erau afisate decat subiectele e-mail-urilor, nu si continutul lor.

Altfel, in general, site-urile se incarca in regula, rapid, mai ales daca dispui de o conexiune buna la Internet. Navigarea pe Internet nu mi-a creat probleme deosebite. Site-urile se incarca rapid, iar paginile se afiseaza cum trebuie.

In aceeasi arie de pret se mai afla tabletele Serioux GoTab, cu ecran de 9,7 inci, E-Boda Supreme X190, Samsung Galaxy Tab 2, cu ecran de 7 inci sau Lenovo Idea Tab A2107, cu ecran de 7 inci.

As cumpara Allview Aldro 3?

Allview Aldro 3 Speed Duo costa 899 de lei. Pe hartie, daca urmaresti specificatiile, e un pret rezonabil. In practica, insa, parca iti vine sa mai pui un pic si sa-ti cummperi o tableta Samsung Galaxy Tab 2, la putin peste 920 de lei, chiar daca diagonala este mai mica (7 inci fata de 9,7), chiar daca procesorul este mai slab si chiar daca memoria interna este de doua ori mai mica. Samsung Galaxy Tab 2 are un ecran net superior.

As cumpara aceasta tableta pentru maximum 600 de lei, sa i-o daruiesc baietelului meu de patru ani sa se joace pe ea. Google Play are nenumarate aplicatii cu jocuri educative, care sa-i stimuleze creativitatea si inteligenta.

Galerie foto Allview Aldro 3

Prezentare video

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tableta Allview Aldro 3, #review Allview Aldro 3 , #Stiri Hardware