Calculatoarele revin in forta: Vezi care sunt cauzele

Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 11:21
1599 citiri
Calculatoarele revin in forta: Vezi care sunt cauzele
Foto: Digital Trends

Ascensiunea uimitoare a tabletelor a zguduit destul de tare piata calculatoarelor, care au inceput sa se vanda in numar tot mai mic. Producatorii nu au insa motive de ingrijorare, deoarece sunt avantajati de cativa factori.

Disparitia programului de operare Windows XP ii va forta pe multi utilizatori sa isi schimbe vechile calculatoare cu unele noi, care suporta ultimele variante lansate de Microsoft, scrie Digital Trends.

Estimarile arata ca Windows XP era folosit pe 27,7% din calculatoarele de tip desktop utilizate la nivel global. Pana in august, cifra a scazut la 23,9%. Scaderea este una mare, dat fiind faptul ca XP a fost lansat in 2001.

In acelasi timp, programele Windows 8, Windows 8.1 si Windows 7 au ajuns la un procent de 51,2% in luna august. Actualizarile de securitate facute de Microsoft pentru acestea au contat mult in alegerea utilizatorilor.

Un alt motiv de optimism

In plus, piata este pe cale sa fie invadata de o noua generatie de calculatoare ieftine si ...citeste mai departe despre "Calculatoarele revin in forta: Vezi care sunt cauzele" pe Ziare.com

#vanzari computere, #vanzari laptopuri pret, #pret calculator laptop, #calculator desktop windows, #lansare Windows 9 , #Stiri Hardware