Cat de repede sunt adoptate tabletele in ecosistemul companiilor? (Infografic)

Luni, 16 Iulie 2012, ora 08:55
1311 citiri
Cat de repede sunt adoptate tabletele in ecosistemul companiilor? (Infografic)

Companiile se confrunta cu presiunea externa de a fi la curent si de a tine pasul cu ultimele trenduri ale tehnologiei, dar, intern, s-ar putea sa nu fie de acord ca toti angajatii sa foloseasca cele mai noi gadgeturi la locul de munca.

Unii dintre noi folosesc dispozitivele mobile pentru a duce la bun sfarsit sarcinile si pentru comunicarea cu cei alaturi de care lucram. Exista foarte putine firme care sa nu incurajeze folosirea smartphone-urilor, iar unele chiar asigura abonamente angajatilor. Oare acelasi lucru se poate spune si despre tablete?

Daca ne luam dupa ultimele statistici, raspunsul ar fi da. Numarul de vanzari de tablete va depasi numarul de vanzari de laptopuri pana in 2016.

Era post-PC va fi o era a PC-ului cu dispozitive aditionale, reprezentate de tablete si smartphone-uri, potrivit Fortune.

Daca in 2011 numarul de tablete vandute catre companiii a fost de 13,6 milioane, in 2016 firmele vor cumpara 96,3 milioane de unitati, adica o crestere anuala de 48%, potrivit icanhasinternets.com.

Care sunt principalele motive pentru care tabletele sunt adoptate in cadrul corporatiilor? Mobilitatea este principalul motiv, dar si usurinta folosirii acestor dispozitive. Principalele motive pentru care nu se doreste folosirea tabletelor in companie sunt securitatea scazuta, costurile totale, accesul la date si la sistemele de backup.

Cine foloseste tableta in companie

In 2011, aproape 21% dintre angajati solicitau o tableta. Managerii IT, indiferent de politica firmei, detineau in proportie de 57% o tableta.

La ce sunt folosite tabletele in cadrul companiei

Angajatii folosesc tabletele, in cea mai mare parte a timpului, pentru navigarea pe Internet (73%). Acelasi lucru se intampla si la nivel individual, unde utilizatorii folosesc tabletele cel mai mult pentru Internet, in proportie de 78%.

E-mail-ul ocupa angajatilor 69% din timpul petrecut in fata tabletei, iar lucrul remote 67%.

Sectoare influentate in 2012 de tablete

Tabletele vor fi folosite anul acesta cu precadere in domenii precum educatie, sanatate, retail, sectorul guvernamental, industrie, servicii financiare, tehnologie, energie si turism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tablete companii, #vanzari tablete companii, #folosire tablete companii , #Stiri Hardware