Intel a lansat gama de procesoare "Bay Trail", cu consum redus de energie

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 12:09
2090 citiri
Intel a lansat gama de procesoare "Bay Trail", cu consum redus de energie
Sistemele bazate pe gama "Bay Trail" vor avea un pret de inceput de 199 dolari

Intel Corporation a anuntat cea mai noua gama de procesoare de tip systems-on-a-chip (SoC), cu consum redus de energie, cu nume de cod "Bay Trail", precum si noua gama Solid-State Drive (SSD) Professional, dedicate segmentului de business.

Noile procesoare vor sta la baza unui nou val de dispozitive eficiente din punct de vedere energetic, precum tablete, sisteme 2 in 1 si alte device-uri mobile pentru segmentele consumer si business, care vor fi lansare in al patrulea trimestru de la producatori precum AAVA, Acer, ASUS, Dell, Lenovo si Toshiba.

Gama de procesoare "Bay Trail" se bazeaza pe microarhitectura "Silvermont"

Flexibilitatea noii microarhitecturi permite diferitelor variante ale SoC-urilor sa fie dedicate mai multor segmente de piata, inclusiv noilor procesoare Intel Pentium and Celeron ("Bay Trail"-M si -D) pentru dispozitive 2 in 1, laptopuri, desktop PC-uri si sisteme All-in-One.

Seria "Bay Trail D" va fi disponibila pe trei SKU-uri: Intel Pentium J2850, Intel Celeron J1850 si Intel Celeron J1750. Acestea sunt cele mai mici procesoare pentru desktop PC-uri, fiind ideale pentru sistemele fara ventilatie si sistemele de formate mici pentru computingul entry-level.

Aceste procesoare ofera un consum redus de energie si o performanta de trei ori mai mare comparativ cu produse similare ale Intel lansate acum trei ani. Sistemele bazate pe aceste procesoare vor avea un pret de inceput de 199 dolari.

Noile SSD-uri reduc cheltuielile prin performanta, flexibilitate si securitate

Noile SSD-uri dedicate segmentului business sunt construite pentru o desfasurare rapida a activitatilor de IT si administrare securizata, oferind in acelasi timp costuri reduse de proprietate si performanta crescuta.

Trecerea la dispozitive bazate pe SSD-uri poate creste productivitatea angajatilor unei companii cu pana la 13%, potrivit unei cercetari a J. Gold Associates.

Pentru a se adresa nevoilor departamentelor de IT ale companiilor, noua serie Pro 1500 ofera o mai mare securitate si functii de administrare atunci cand este folosita impreuna cu tehnologia Intel vPro si programele de management Opal.

Gama SSD Professional ajuta la cresterea productivitatii prin consum redus de energie si reducerea timpului de asteptare. Noile formate cu dimensiuni reduse, precum M.2, asigura capabilitati de stocare crescute pentru dispozitivele 2 in 1 si Ultrabook-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#procesoare Intel, #SSD Intel, #pentium Celeron, #Bay Trail Intel , #Stiri Hardware