Lenovo a adus in Romania cele mai subtiri PC-uri din lume cu ecran tactil

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 08:44
2491 citiri
Lenovo a adus in Romania cele mai subtiri PC-uri din lume cu ecran tactil

Lenovo a prezentat doua noi ultrabook-uri cu Windows 8/RT, la preturi cuprinse intre 3.299 lei si 4.999 lei.

Noile produse, IdeaPad Yoga (cu doua modele) si ThinkPad Twist, fac trecerea catre noul model de interactiune cu PC-urile, prin ecrane tactile, devenind un dispozitiv business care adauga o noua dimensiune tabletei convertibile traditionale.

IdeaPad Yoga 13 detine un sistem revolutionar de deschidere, care permite o rotatie a monitorului de pana la 360 de grade, miscarea transformnd laptopul intr-o tableta.

Terminalul ofera un inalt nivel de flexibilitate intre aplicatiile de office si cele de divertisment, fiind echipat cu puternicele procesoare Intel Core din a treia generatie si cu noul Windows 8.

Bateria aparatului are o autonomie de opt ore intr-o carcasa de numai 16,9 mm, iar prin rabatarea monitorului Yoga 13 se transforma intr-o tableta cu abilitati multimedia, asigurate de sistemul Dolby Home Theatre.

Un alt model este IdeaPad Yoga 11, cel mai subtire PC multi-modal din lume, cu o grosime de numai 15,6 mm. Designul subtire al noului Yoga 11, ecranul de 11,6 inci si autonomia bateriei de 13 ore il recomanda ca fiind un excelent partener pentru consumatorii foarte mobili.

Ultrabook-ul este echipat cu NVIDIA Tegra 3 - singurul procesor quad-core din lume pentru Windows RT, ceea ce permite utilizatorilor sa urmareasca filme HD, sa joace jocuri, sa se conecteze si sa fie productivi toata ziua cu aplicatii Microsoft Office.

Ca bonus, atat Yoga 13, cat si Yoga 11 pot fi convertite in modul Stand pentru vizionarea filmelor si a fotografiilor, sau in modul Cort pentru jocuri sau videochat.

Nu in cele din urma, generatia ThinkPad Twist de la Lenovo ofera performanta deplina a unui Ultrabook. Monitorul se pliaza spre spate si transforma laptopul intr-o tableta.

Echiparea maxima a ThinkPad Twist ofera procesoare Intel Core i7 din a treia generatie, Windows 8 Pro, conectivitate 3G optionala, stocare pana la 500 GB sau 128 GB SSD.

Terminalul este prevazut cu software dedicat micilor companii, precum Lenovo Solutions for Small Business asistat de Intel Small Business Advantage si Lenovo Cloud Storage oferit de SugarSync.

Oficialii Lenovo estimeaza vanzarea a cateva zeci de unitati din noile generatii de ultrabookuri in Romania, pana la sfarsitul anului.

In prezent, producatorul chinez de computere Lenovo Group ocupa primul loc mondial in topul producatorilor de PC-uri, dupa ce a depasit, recent, rivalul american HP.

In perioada iulie-septembrie 2012, Lenovo a realizat un profit net de 162,1 milioane de dolari in timp ce veniturile au crescut cu 11% pana la 8,67 miliarde de dolari.

Potrivit unui studiu publicat, in septembrie, de catre Gartner, cota de piata a Lenovo se situeaza la 15,7%, fata de 15,5% pentru HP.

Pe piata din Romania, producatorul de echipamente IT avea, la jumatatea anului 2012, o cota de 10%, echivalentul locului patru ca numar de unitati livrate.

Compania Lenovo, creata in urma achizitionarii de catre Lenovo Group a fostei Divizii de Calculatoare Personale a IBM, detine centre de cercetare importante in Yamato, Japonia, in Beijing, China si in Raleigh, Carolina de Nord.

#lansare ultrabook Lenovo, #ultrabook Lenovo Windows 8, #ultrabook Lenovo ecran tactil , #Stiri Hardware