Misiune economica de promovare a IT-ului romanesc

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 12:32
1432 citiri
Misiune economica de promovare a IT-ului romanesc

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a organizat in Danemarca o misiune economica de promovare a industriei romanesti de IT, in colaborare cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine si Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de reprezentantii Ministerului Economiei, la misiune au participat reprezentantii a 12 companii producatoare de software din Romania, respectiv Arnia, Arobs, Codespring, Evoline, Fits, Fortech, InfomediaPro, Interglob, IT Six , Misoft, Prodinf si Ropardo.

"Misiunea economica a inclus organizarea a doua seminarii de afaceri la Aarhus si Copenhaga in zilele de 31 octombrie, respectiv 1 noiembrie. Totodata, companiile romanesti au fost invitate la doua prezentari ale industriei de IT din Danemarca, sustinute de Michael Holm, presedintele companiei Systematic a cea mai mare companie privata de software cu capital danez si de Ole Madsen, director in cadrul Agentiei Nationale pentru IT si Telecomunicatii din Danemarca", se spuen in comunicat.

Pe durata celor doua seminarii de afaceri, companile romanesti participante au purtat discutii cu reprezentantii mediului de afaceri din domeniul IT din Danemarca, in vederea stabilirii unor modalitati concrete de colaborare. De asemenea, in urma contactului direct cu piata daneza de software, o parte dintre companiile romanesti prezente vor analiza oportunitatea infiintarii de birouri de reprezentare in Copenhaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#misiune promovare IT, #ministrul economiei promovare IT Danemarca , #Stiri Hardware