Noutati la Mobile World Congress: de la smartphone-uri low cost la varfuri de gama

Marti, 26 Februarie 2013, ora 08:00
1954 citiri
Noutati la Mobile World Congress: de la smartphone-uri low cost la varfuri de gama

Mobile World Congress, cel mai mare eveniment telecom din Europa, a debutat cu mai multe lansari, printre care protagonisti numarandu-se producatorii Samsung, HP, Huawei sau Nokia.

Samsung a anuntat, in premiera mondiala, tableta Galaxy Note 8.0, cu un ecran de 8 inci si cu procesor la 1,6GHz A9 quad-core. Tableta functioneaza cu sistemul de operare Android 4.1.2 Jelly Bean si are in spate o camera foto de 5 megapixeli, dar si una frontala, de 1,3 megapixeli.

Galaxy Note 8.0 dispune de optiuni multi-window pentru impartirea ecranului portabil, acces la un numar de aplicatii live, dar si o noua generatie S Pen inteligent.

Samsung Galaxy Note 8.0

Note 8.0 ofera acces la o suita de sabloane S Note si instrumente pentru crearea, editarea, gestionarea si partajarea documentelor de zi cu zi.

Samsung nu a scos toti asii din maneca. Samsung Galaxy S4, viitoarea vedeta din oferta de smartphone-uri, va avea lansarea in data de 14 martie, in cadrul unui eveniment dedicat la New York.

Samsung vrea sa dea lovitura: Galaxy S IV va fi anuntat in data de 14 martie

HP a lansat HP Slate 7, o tableta low cost cu Android, in stilul tabletei Google Nexus 7, cu ecran cu rezolutie de 1.024x600 de pixeli si procesor A9 dual-core.

HP Slate 7

Tableta va fi comercializata cu 169 de dolari in Statele Unite.

Huawei a lansat, tot in cadrul Mobile World Congress, cel mai rapid smartphone 4G din lume, Ascend P2.

Ascend P2 incorporeaza un procesor quad-core de 1,5 GHz si tehnologia LTE, care permite o viteza de download de pana la 150 Mbps.

Huawei Ascend P2

Noul smartphone are 8,4mm grosime si un ecran de 4,7 inci cu sticla Corning Gorilla Glass. Acesta va fi disponibil in variantele de culoare alb si negru.

Ecranul telefonului poate fi folosit chiar si atunci cand utilizatorul poarta manusi.

Huawei Ascend P2 are o camera foto principala de 13 megapixeli si una secundara de 1.3 megapixeli, care permite efectuarea de autoportrete si capturi video.

Un buton dedicat camerei, pe laterala telefonului, permite acces instant la functia de fotografiere.

Ascend P2 va fi disponibil global in al doilea trimestru al lui 2013.

Nokia a anuntat, astazi, patru noi terminale, Nokia Lumia 720, Nokia Lumia 520, Nokia 310 si Nokia 105.

Nokia Lumia 720 ofera performanta de top a camerei foto, in segmentul de pret mediu. Datorita aperturii mari, de f/1.9 si tehnologiei optice exclusive de la Carl Zeiss, utilizatorii pot realiza fotografii luminoase, atat ziua cat si noaptea. Smartphone-ul va putea fi achizitionat cu optiunea de utilizare a carcasei cu incarcare wireless.

Nokia Lumia 720

Nokia Lumia 720 este disponibil in cinci culori, avand un pret de pornire estimativ de 249 euro, fara taxe. Lansarea pe piata este planificata pentru primul trimestru al acestui an, in Hong Kong, Vietnam si Singapore, urmand ca terminalul sa devina disponibil din trimestrul doi pe piete mai largi, precum China si piete cheie din Europa, Asia, Africa si India.

Nokia Lumia 520 este cel mai accesibil smartphone Nokia cu Windows Phone 8. Telefonul are un ecran tactil de 4 inci si este disponibil in cinci culori, la un pret de pornire estimativ de 139 euro, inainte de taxe.

Nokia Lumia 520

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lansari Mobile World Congress, #Samsung Galaxy Note 8, #lansare Nokia, #lansare smartphone Huawei , #Stiri Hardware