Panasonic este din nou pe profit, dupa pierderi uriase in 2011

Marti, 31 Iulie 2012, ora 13:55
1425 citiri
Panasonic este din nou pe profit, dupa pierderi uriase in 2011

Ultimele rezultate financiare ale Panasonic arata ca producatorul este din nou profitabil, dupa ce anul trecut a inregistrat cea mai mare pierdere din istoria companiei, de 10,2 miliarde de dolari.

Cifrele Panasonic din trimestrul incheiat in luna iunie arata ca vanzarile au fost in scadere cu 6%, dar compania a inregistrat un profit net de 163,6 milioane de dolari, potrivit The Verge, care citeaza Wall Street Journal.

Vanzarile au scazut in majoritatea diviziilor de business ale Panasonic, dar divizia Automotive Systems a crescut cu 71%. Aceasta divizie produce sisteme audio pentru masini sau sisteme de navigatie.

Vanzarile de televizoare Plasma au continuat sa scada, cu 47% de la an la an, in timp ce vanzarile de recordere si playere au scazut cu peste 60%.

Producatorul de electronice, cu sediul la Osaka, se afla in mijlocul unui proces de reorganizare, care include continuarea incorporarii Sanyo Electric si implementarea unor tehnologii ecologice, precum energia solara sau bateriile reincarcabile.

#rezultate financiare panasonic, #cifra afaceri Panasonic, #vanzari Panasonic trimestrul 1 , #Stiri Hardware