Piata locala de tablete se dubleaza in 2013

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 12:15
3201 citiri
Piata locala de tablete se dubleaza in 2013

Piata de tablete din Romania se va dubla in 2013, cand se vor vinde pana la 360.000 de unitati, estimeaza companiile chestionate de Business24.

Compania Visual Fan, care comercializeaza tablete si smartphone-uri sub brandul Allview, a vandut anul trecut 48.000 de tablete, dintre care 16.500 doar in luna decembrie, a declarat pentru Business24 directorul de vanzari al companiei, Alin Niscov.

Acesta a estimat ca anul trecut, in Romania, s-au vandut in jur de 160.000 de tablete.

"Este foarte posibil ca in luna decembrie sa fi crescut foarte mult piata si atunci sa se fi vandut poate si 170.000 de tablete", spune Alin Niscov.

"In 2013 piata se va dubla", spune reprezentantul Allview, explicand ca in urma cu doi ani piata a plecat de la zero, iar in prezent tabletele au devenit accesibile unei categorii extinse de utilizatori.

"In momentul de fata poti sa cumperi o tableta cu caracteristici decente, chiar foarte bune, la 500 de lei", afirma Alin Niscov.

Anul trecut, Vodafone Romania a inregistrat cele mai mari vanzari de tablete in luna decembrie, a declarat pentru Business24 Andrei Oltei, managerul care conduce divizia Terminals, Portfolio and Planning, din cadrul operatorului.

"Vodafone a vandut de opt ori mai multe tablete decat in aceeasi luna a anului anterior", potrivit lui Andrei Oltei.

Acesta a spus ca tableta care a inregistrat cele mai mari vanzari din cadrul operatorului este Vodafone Smart Tab 2, cu ecran de 7 inci.

"Vodafone Romania a vandut zeci de mii de tablete pe parcursul anului 2012", potrivit lui Andrei Oltei.

Si Cosmote Romania a inregistrat o crestere a vanzarilor de tablete, a declarat pentru Business24 Alexandru Munteanu, Sales Operations Senior Manager in cadrul Cosmote si Germanos Romania.

Potrivit acestuia, Cosmote a inregistrat anul trecut o crestere de 70% a vanzarilor de tablete, iar in luna decembrie o crestere de 62% fata de luna noiembrie.

Alexandru Munteanu a estimat ca anul trecut, in Romania, s-au vandut in jur de 180.000 de tablete.

Contactati de catre Business24, reprezentantii retailerului Altex Romania au spus ca piata de tablete din 2012 a fost ceva mai mare, de aproximativ 185.000 de unitati vandute.

"Altex a vandut anul trecut in jur de 50.000 de tablete si isi propune ca in 2013 sa ajunga la vanzari de 80.000 de unitati", au declarat oficialii Altex.

Cea mai buna luna pentru vanzarile de tablete a fost decembrie, luna in Altex a vandut in jur de 15.000 de tablete.

Top jucatori din piata

Potrivit lui Alin Niscov, primii trei jucatori de pe piata locala de tablete sunt Allview, Samsung si Apple, din punct de vedere al numarului de unitati vandute.

Din punct de vedere al veniturilor generate din vanzarea de tablete, Apple si Samsung conduc detasat piata, a zis Alin Niscov.

Potrivit oficialilor Vodafone, cel mai bine vandute tablete din 2012 in reteaua operatorului au fost Vodafone Smart Tab II, cu ecran de 7 inci, Samsung Galaxy Tab 2, cu ecran de 10 inci si Samsung Galaxy Tab 2, cu ecran de 7 inci.

Cum va evolua piata de tablete in 2013

Potrivit oficialului Vodafone, principalele tendinte care se vor inregistra pe piata de tablete anul acesta vor fi aparitia de noi tehnologii 4G, diversificarea continua a modelelor de tablete si, mai ales, lansarea de noi planuri tarifare, care imbina traficul inclus si terminalele la preturi reduse,

Reprezentantii Cosmote estimeaza ca piata locala de tablete va creste cu 50% anul acesta.

Estimare similare are si Altex Romania. Oficialii retailerului au spus ca piata de tablete va ajunge la aproximativ 360.000 de unitati, iar Altex isi propune sa vanda 80.000 de unitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata tablete Romania 2012, #piata tablete Romaia 2013, #vanzari tablete cota piata, #vanzari tablete Allview , #Stiri Hardware