Se anunta lupta crancena intre producatorii IT, in perioada sarbatorilor de iarna

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 14:45
1574 citiri
Se anunta lupta crancena intre producatorii IT, in perioada sarbatorilor de iarna

Marii producatori IT ai lumii se pregatesc pentru cea mai dura batalie pe care au avut-o in ultimii ani: ofertele pentru sarbatorile de iarna.

In urmatoarele 60 de zile, vom vedea cum cele mai mari nume din industria IT&C, precum Microsoft, Apple, Google sau Amazon, se vor intrece in oferte promotionale adresate consumatorilor.

Razboiul deja a inceput, cel putin la nivel declarativ, potrivit Reuters.

Marti, cand Amazon si-a anuntat rezultatele, reprezentantii companiei au comparat, punct cu punct, Kindle Fire cu iPad Mini. Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a comparat tableta Microsoft Surface cu o masina care poate zbura si pluti, iar oficialii Microsoft au declarat despre iPad ca are un ecran de doua ori mai mare decat spatiul de stocare.

Toate cele trei tablete, iPad Mini, Kindle Fire si Surface, vor fi impachetate in diverse oferte de sarbatori.

"Segmentul tabletelor este locul in care exista cresterea. Asta-i motivul pentru care toti ne luptam. Vanzarile de PC-uri sunt in scadere, iar unii dintre utilizatorii de tablete nu vor mai cumpara niciodata un PC", a declarat Michael Allenson, consultant strategic in cadrul unui grup de cercetare la Maritz Research.

"Sarbatorile trecute, am vazut multe cumparaturi de tablete in zona 200-300 de dolari. Anul acesta, iPad Mini si Kindle Fire sunt targetate drept cadouri mari".

Apple si-a pierdut in ultimul timp aura de invincibilitate, cu Google Android si Samsung castigand cote importante pe piata de smartphone-uri, cu Microsoft care practica un marketing agresiv si cu Amazon Kindle care se situeaza drept tableta numarul 2 in Statele Unite.

Aceasta competitie a slabit pretul actiunilor Apple, care este la cel mai scazut nivel din ultimele trei luni.

Nici Google sau Microsoft nu se afla intr-un context mai bun. Google are nevoie de o strategie pentru generarea de venituri din piata de mobile, iar Microsoft se afla in fata unui drum necunoscut inca: Windows 8 si tableta Surface.

#sarbatori iarna oferte hardware, #oferte Craciun tablete , #Stiri Hardware