Sony a lansat in Romania televizorul cu diagonala de doi metri. Costa 26.000 de euro

Joi, 14 Martie 2013, ora 15:00
2886 citiri
Sony a lansat in Romania televizorul cu diagonala de doi metri. Costa 26.000 de euro
Lucian Radulescu, director Sony Romania, Bulgaria si Republica Moldova

Sony a lansat in Romania primul televizor cu rezolutie 4K, cu o diagonala de 84 de inci (2,13 metri) si o greutate de 90 de kilograme.

Televizorul costa 26.000 de euro, iar oficialii Sony Romania au estimat ca vor vinde pana la 30 de unitati anul acesta.

Noul model, care se numeste Sony Bravia KD-84X9005, are un ecran de tip Gorilla Glass, acelasi folosit si pentru iPhone. Ecranul televizorului are o rezolutie de 3840x2160 de pixeli, de patru ori mai mare fata de un ecran Full HD.

Privitorul se poate apropia de televizor pana la o distanta de 1,5 metri

Timpul in care o comanda este onorata este de aproximativ sase saptamani, a declarat pentru Business24 directorul general al Sony in Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Lucian Radulescu.

Televizorul ofera o claritate atat de ridicata a culorilor, incat privitorul se poate pozitiona pana la 1,5 metri de televizor, fara sa-i fie afectata sanatatea.

Imaginile pot fi vazute si la un unghi de vizionare de 60 de grade.

Modul de vizionare simultana

Televizorul vine dotat cu doua perechi speciale de ochelari, care ofera utilizatorilor imagini diferite pe acelasi ecran, atunci se joaca.

Televizorul nou lansat de Sony are un sistem audio format din 10 boxe laterale, cu carcasa de aluminiu, optimizat pentru ecranele de dimensiuni mari. Sistemul audio nu face parte din televizor, ci este atasat separat de aparat.

Oficialii Sony au declarat ca, in prezent, nu exista continut video 4K special creat pentru aceste dispozitive, dar utilizatorii pot viziona imagini 4K chiar si de pe YouTube sau prin intermediul laptopului sau PC-ului. De asemenea, imaginile 4K pot fi vazute si prin intermediul unui player Blu-ray Sony, care costa aproximativ 1.000 de euro.

In prezent, industria cinematografica este cea care produce imagini 4K. Toate marile filme de la Hollywood se filmeaza in rezolutii 4K.

In Romania, exista doar doua cinematografe care proiecteaza imagini 4K cu proiectoare Sony: Holltywood Multiplex si CinemaPro.

Instalat cu macaraua in Sarajevo

La achizitia acestui televizor, Sony asigura in mod gratuit livrarea si instalarea aparatului. In plus, producatorul pune la dispozitia clientului un specialist care va instala aparatul si il va invata pe consumator cum sa-l foloseasca.

Spre exemplu, in cazul unui client din Sarajevo, producatorul Sony a inchiriat o macara, pe care a folosit-o sa urce televizorul pana la etajul trei. Dupa ce a fost demontata fereastra de la sufrageria unui apartament de doua camere, televizorul a fost introdus instalat de specialistii Sony.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#televizor 4K Sony, #televizor Sony diagonala 2 metri , #Stiri Hardware