Tablete Android pentru copii

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 08:40
8819 citiri
Tablete Android pentru copii

Compania britanica Inspiration Work a lansat o tableta special destinata copiilor, care se numeste Kurio si care functioneaza cu ultima versiune a sistemului de operare Android, Ice Cream Sandwich.

Ideea de tableta pentru copii nu este noua. Anul trecut, in luna noiembrie, Toys R Us lansa o tableta speciala pentru copii, cu sistem de operare Android, la un pret de 200 de dolari.

Pustii nu puteau sa faca chiar ce vroiau ei cu tableta, acest lucru fiind disponibil doar parintilor, prin functia numita Mommy Mode, care oferea acces neingradit la intreaga experienta Android.

Tableta oferea un browser personalizat pentru copii si o serie de programe destinate copiilor, incluzand aici o aplicatie de probleme de matematica si carti electronice specifice varstei.

Tableta Kurio este disponibila in trei variante, cu ecran de 7, 8, respectiv 9 inci, care ofera rezolutii de 800x480, 800x600, respectiv 940x600 de pixeli, potrivit Pocket-lint.

Durata de viata a bateriei este estimata la sase ore de functionare. Tableta este destinata copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 si 15 ani.

Tabletele sunt vandute cu aplicatii preinstalate destinate infantilor si cu software care permite parintilor sa administreze pana la opt niveluri diferite de acces la tableta.

Parintii pot limita accesul la aplicatii si website-uri, iar pentru ei insisi se pot bucura de intreaga suita a serviciilor Google, de Android Market si de accesul la orice aplicatie de pe tableta.

Reprezentantii companiei nu au oferit specificatii despre tipul de procesor pe care tableta il foloseste sau despre tipul de memorie, dar potrivit informatiilor din piata dispozitivul va fi dotat cu 4GB de memorie interna, un slot SD, USB si porturi HDMI, precum si posibilitatea de a incarca filme pe un ecran extern, la o rezolutie de 1080 pixeli.

Toate modelele Kurio sunt dotate cu camere video de 0,3 megapixeli. Tableta de 7 inci va costa 150 de lire sterline (aproximativ 233 de dolari), iar modelele de 8 si 9 inci vor costa 180, respectiv 200 de lire sterline.

Toate modelele vor fi lansate in Marea Britanie in luna iulie a acestui an.

#tablete android, #tablete pentru copii, #android market , #Stiri Hardware