Top 5 tablete pentru oamenii de afaceri

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 00:00
4858 citiri
Top 5 tablete pentru oamenii de afaceri

Mai sunt tabletele doar un moft? Sigur ca nu, in multe cazuri sunt preferabile laptopurilor, care sunt mult mai grele si au o durata de viata a bateriei mai mica. O tableta la firma omului ajuta afacerea sa creasca. Vezi care sunt cele mai cautate tablete de catre oamenii de afaceri.

Piata de tablete din Romania a crescut in 2011 cu cel putin 50%, potrivit estimarilor specialistilor, numarul unitatilor vandute pe piata locala ridicandu-se anul trecut la cateva zeci de mii.

iPad 2 Apple - 64 GB 3G

Este cea mai scumpa tableta de pe piata si costa 3.479 lei. Este cu 33% mai subtire si cu 15% mai usoara decat modelul anterior de iPad si face ca navigatul pe Internet si cititul e-mail-urilor si al stirilor sa fie mai mult decat natural.

Are un procesor mai mult decat generos, de 1GHz, dual-core A5 si ecran cuprinzator, de 9,5 inch, cu rezolutie de 1024x768. iPad 2 este o tableta extrem de usoara, de 613 grame si are o autonomie de lucru de pana la 10 ore. Spatiul de stocare este generos, de 64 de GB.

Lenovo ThinkTablet

Piata nu mai este dominata de Apple, cel putin din punct de vedere al ofertei de tablete, iar Lenovo ThinkTablet este o alternativa coerenta fata de iPad 2. Costa ceva mai putin, 3.199 lei, dar are performante comparabile cu iPad 2. Este dotata cu un procesor la frecventa de 1GHz de tip dual-core, are spatiu de stocare de 32 GB si memorie 1 GB DDRAM. Greutatea acestei tablete este de 750 de grame si functioneaza cu sistem de operare Android 3.1.

Diagonala ecranului acestei tablete este de 10,1 inch.

BlackBerry Playbook

Afacerile RIM, producatorul dispozitivelor BlackBerry si al tabletei BlackBerry Playbook, nu sunt tocmai infloritoare in prezent, iar producatorul a lasat mult din pretul dispozitivelor sale pentru a se redresa.

BlackBerry Playbook costa 2.699 lei, are un ecran cu diagonala de 7 inch, mult mai mic decat in cazul celor doua modele prezentate anterior, dar din punct de vedere al performantelor nu sta rau deloc. Are un procesor dual-core la 1 GHz, capacitate de memore de 1GB si capacitate de stocare de 64GB. Tableta cantareste mai putin decat o carte - 425 de grame si poate fi introdusa fara probleme in buzunarul hainei.

HTC Flyer

HTC Flyer este o tableta micuta, cu o diagonala a ecranului de 7 inch. Initial, tableta costa 2.800 lei. Intre timp, pretul a mai scazut si a ajuns la 2.399 lei.

HTC Flyer are un procesor puternic, de 1,5 GHz si o capacitate de memorie de 1GB. In ceea ce priveste spatiul de stocare, tableta este dotata cu 32GB. HTC Flyer functioneaza cu sistem de operare Android 2.2 Froyo si cantareste 420 de grame.

Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab este una dintre cele mai bune tablete de pe piata de la ora actuala, pentru ca imbina un pret mai scazut fata de concurenta cu performante tehnice de invidiat. Costa 2.299 lei, are un ecran generos de 10,1 inch, procesor dual-core la 1GHz, memorie de 1GB DDR2 si spatiu de stocare de 16GB. Avand in vedere dimensiunile sale, Samsung Galaxy Tab are o greutate ideala, de 565 de grame.

Tableta functioneaza cu sistem de operare Android 3.1 si este una dintre cele mai bine vandute tablete de pe piata romaneasca.

#tablete PC, #oferta tablete PC, #ipad apple, #samsung galaxy tab , #Stiri Hardware