Calculatoarele, mai apreciate de consumatori in 2014 decat laptopurile sau tabletele

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 08:50
2039 citiri
Calculatoarele, mai apreciate de consumatori in 2014 decat laptopurile sau tabletele

Potrivit datelor compilate si publicate in cel mai recent raport al Indexului Satisfactiei Consumatorului American (ACSI), in ultimul an, consumatorii au fost mai multumiti de calculatoarele clasice (desktopuri) decat de modernele laptopuri sau tablete.

Potrivit ACSI, nivelul de satisfacere a consumatorului in utilizarea laptopului este cotat in acest an la 76 de puncte, cu 4% mai mic decat in urma cu un an. In cazul tabletelor, indexul american a inregistrat o cota de satisfacere a clientilor de 80 de puncte, cu 1% mai mica fata de valoarea inregistrata in 2013, scrie Digital Trends.

Dintre tablete, laptopuri si calculatoare, ultimele sunt singurele produse care se bucura de o crestere in gradul de satisfacere a clientilor in perioada 2013-2014. Potrivit datelor publicate de ACSI, clientii s-au aratat cu 3% mai multumiti de calculatoare in 2014 fata de anul trecut, inregistrand un indice de 81 de puncte, cu un punct mai mult decat au obtinut tabletele si cu cinci mai multe decat laptopurile.

Raportul ACSI a evaluat si care sunt companiile care produc astfel de gadgeturi preferate de clienti in 2014. Apple castiga detasat primul loc in preferintele consumatorilor, cu un indice cotat la 84 de puncte in domeniul calculatoarelor personale. Urmatoarele in ordinea companiilor preferate de consumatori se situeaza Samsung, Asus si Lenovo, toate inregistrand un indice de 82 de puncte, fiind urmate de Acer (76 puncte), Dell (76 puncte), Toshiba (75 puncte ) si Hewlett-Packard (74 puncte).

De ce sunt mai apreciate calculatoarele decat laptopurile sau tabletele?

ACSI nu a reusit sa explice care sunt motivele clare pentru cresterea popularitatii desktopurilor in randul consumatorilor, insa Claes Fornell, expert ACSI, s-a lansat in cateva ipoteze in acest sens.

Cresterea nivelului de satisfacere a consumatorilor pentru PC-uri poate insemna doua lucruri, sustine Cornell. Fie desktopurile incep sa devina mai atractive acum decat in trecut si putem asista la o revenire in forta a acestora pe piata, fie cei care erau nemultumiti complet de ele s-au orientat catre alte device-uri si astfel, nu au mai contat in evaluarea finala a gradului de satisfacere a consumatorilor.

Nivelul de satisfacere a consumatorilor ar putea creste si mai mult in acest an in favoarea calculatoarelor clasice, mai ales dupa ce Microsoft va lansa cel mai nou sistem de operare: Windows 9, eveniment programat pentru data de 30 septembrie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preferinte consumatori calculatoare, #preferinte consumatori PC, #companii calculatoare preferate clienti , #tablete