Metoda prin care iti poti alege un televizor bun

Joi, 23 Martie 2017, ora 14:24
2099 citiri
Metoda prin care iti poti alege un televizor bun

Fiecare producator isi doreste performanta, avand intotdeauna scopul de a-si depasi concurenta nu doar ca numar de vanzari, ci si prin calitatea electronicelor pe care le aduce pe piata.

Brandurile sunt constiente ca televizoarele sunt caracterizate printr-o multitudine de factori, timp in care anumiti cumparatori ar putea fi dezamagiti de o caracteristica si ar lua decizia de a consulta alte oferte.

Multi oameni sunt dornici sa stie cum aleg un televizor potrivit in conditiile in care fiecare functie in plus are un pret. Deseori suntem fortati sa limitam numarul de preferinte doar pentru ca pretul televizorului sa se incadreze bugetul de care dispunem.

Toti ne dorim televizoare cu diagonala cat mai mare, insa ce ne facem atunci cand celelalte componente nu sunt suficient de performante incat imaginea de pe ecran sa ramana clara indiferent de cat de extinsa este diagonala?

Cand ajungem sa ne punem aceasta intrebare, deja putem spune ca suntem pe drumul cel bun si ca am inteles ca sunt alte caracteristici mult mai relevante decat dimensiunea unui televizor, mai ales cand vorbim de modelele cu rezolutie superioara celei High Definition.

Criterii pentru alegerea televizorului

O multime de factori iti pot influenta decizia de a achizitiona un televizor potrivit pentru locuinta ta. Chiar si camera in care va fi utilizat te poate determina sa te orientezi spre alti parametri cand vine vorba de dimensiunea sau functionalitatile sale.

Tipul

De aceasta data discutam de metoda de iluminare a televizorului. Cele mai populare televizoare sunt de departe cele de tip LED, sau light-emitting diode. Bugetul ne tine deseori departe de tehnologii mai avansate, precum cea folosita de televizoarele OLED sau QLED.

Cele din urma reprezinta actualmente un deliciu estetic pentru persoanele care se gandesc sa faca o investitie masiva in viitorul apropiat pentru a beneficia de cea mai buna experienta vizuala alaturi de un televizor de ultima generatie.

Rezolutia

Modelele HD si Full HD sunt de departe cele mai vanate in prezent, acest lucru datorandu-se preturilor tot mai mici pe care producatorii le seteaza pentru aceste eletronice. Avand o diagonala mica, cel mult medie ca lungime, ai implicit parte de o imagine foarte clara in compania unui televizor cu una dintre aceste doua rezolutii.

Daca dimensiunea este chiar atat de importanta si nu va imaginati o sufragerie fara un ecran de cel putin 150cm, vei adauga in lista preferintelor si rezolutia Ultra HD pentru ca numarul de pixeli sa fie cel putin in aceeasi proportie precum cei oferiti de rezolutia Full HD unui televizor de 80 - 100cm.

Contrastul

Contrastul reprezinta capabilitatea televizorului tau de a afisa imagini intunecate si luminoase in acelasi timp. Cu cat valoarea contrastului este mai mare, cu atat afisajul va fi mai calitativ. Poti pierde detalii foarte importante ce vor ramane ascunse in spatele scenelor prea luminoase sau cu nuante prea inchise.

In plus fata de aceasta diferenta dintre lumina si intuneric, e important ca televizorul tau sa fie calitativ cand vine vorba de culorile mai apropiate de negru. Luminozitatea poate fi ajustata foarte usor, insa multe ecrane dau gres cand vine vorba de crearea unei nuante profunde de negru, afisand o imagine foarte slab calitativa sau "decolorata".

Rata de reimprospatare

Denumita si refresh rate, reprezinta numarul de cadre pe care televizorul reuseste sa le afiseze intr-o anumita secunda. Se masoara in herti (Hz), deci este o frecventa care iti va aduce o claritate mult mai buna a afisajului in timpul unei scene cu actiune foarte rapida.

Este o caracteristica mai mult decat importanta pentru pasionatii de emisiuni sportive sau filme de actiune la care nu trebuie sa pierzi niciun detali important din cauza incapabilitatii dispozitivului de a functiona in acelasi ritm cu continutul afisat.

Functii suplimentare

Poate iti doresti un televizor inteligent sau unul la care poti conecta usor o consola de jocuri, un laptop sau un stick USB pentru a urmari filmele sau serialele preferate deja descarcate, fara a investi in tehnologia Smart.

De asemenea, inca exista cumparatori care cred ca pot aduce experienta cinematografica in propria locuinta odata cu achizitia unui televizor 3D. Daca esti un impatimit al filmelor, nu strica sa testezi. Parerile sunt impartite, dar functia 3D a primit multe feedbackuri pozitivive de-a lungul timpului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum aleg televizor, #televizor LED , #Tehnologie 3D