Smart TV, gadgetul anului 2012. Cum ar arata in sufrageria ta?

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 00:00
12404 citiri
Smart TV, gadgetul anului 2012. Cum ar arata in sufrageria ta?

Un televizor de tip smart TV este, practic, un aparat multimedia dotat cu memorie interna, care permite utilizatorilor, pe langa functia de baza (vizionare TV), sa navigheze pe Internet, sa descarce continut, sa instaleze aplicatii si jocuri, sa vizioneze videoclipuri online.

Anul acesta va fi al televizoarelor de tip smart TV, care mai sunt denumite televizoare inteligente sau televizoare cu Internet, iar producatori precum Samsung, LG, Panasonic sau Sony se inghesuie cu oferte din ce in ce mai diverse pe acest segment.

Analistii estimeaza ca peste 10% din televizoarele cu ecran plat vandute in 2012 la nivel global vor fi televizoare de tip smart.

Samsung are una dintre ofertele cele mai diversificate de produse smart TV. Oficialii companiei au estimat ca vor vinde 25 de milioane de astfel de produse in 2012. Estimarea este cu atat mai curajoasa cu cat compania intentioneaza sa vanda anul acesta, per total, 50 de milioane de televizoare cu ecran plat.

Acest lucru se reflecta si in oferta de smart TV-uri din Romania. Samsung are de departe cea mai diversificata oferta.

Spre exemplu, eMAG.ro, cel mai mare retailer online din Romania, are in oferta sa 34 de modele de smart TV-uri, dintre care 31 sunt marca Samsung.

Cat costa un smart TV?

Cel mai scump smart TV din oferta eMAG.ro este la 10.999 lei. Are o diagonala de 162 cm, calitate a imaginii Full HD, la o rezolutie de 1920x1080. Televizorul poate reda si imagini 3D.

Cel mai ieftin smart TV de la Samsung costa 2.149 lei si are o diagonala de 81 cm.

Vezi toata oferta de televizoare Samsung de tip smart TV.

Samsung are in oferta smart TV si produse marca LG, dar din trei modele, doar unul singur este in stoc, la 3.299 lei. Televizorul are o diagonala de 106 cm.

Philips va intra pe piata romaneasca cu smart TV-uri, in luna martie, cu noile televizoare Seria 3500, cu diagonale de la 19" (48cm) la 42" (107cm), ale caror functii includ iluminare LED, imagine Full HD, conectivitate extinsa si aplicatii Smart TV.

Portal online video accesat prin smart TV

Portalul video Voyo.ro, apartinand CME (actionarul Pro TV), va putea fi accesat din primavara-vara pe televizoarele inteligente Samsung.

Aplicatia Voyo pe Samsung Smart TV va functiona pe baza de abonament (productii locale premium, seriale TV, sute de filme locale si straine). De asemenea, Voyo va oferi cu plata per vizionare filme de la Hollywood si ale studiourilor independente.

Un abonament Voyo costa acum 3 euro +TVA/luna. Nu este clar daca acest tarif va fi valabil si pe televizoarele Samsung.

#ce inseamna smart tv, #samsung smart tv, #televizoare inteligente, #televizoare internet, #televizoare smart tv oferta , #Tehnologie 3D