iPad inspira producatorii auto. Vezi cum vor arata masinile in 2013

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 10:30
2139 citiri
iPad inspira producatorii auto. Vezi cum vor arata masinile in 2013

Salonul Auto de la Los Angeles vine cu surprize pentru pasionatii de tehnologie. Majoritatea modelelor care vor fi lansate in 2013 vor fi dotate cu sisteme asemanatoare cu un iPad, plasat pe centrul bordului. Ford, General Motors si Toyota sunt doar cateva dintre numele mari care pregatesc dotari tehnologice ultra moderne pentru clientii pretentiosi.

Cererea de masini cu tehnologii inalte incorporate este tot mai mare, chiar daca si popularitatea masinilor ecologice a crescut, potrivit KGO NewsTalk.

"Comenzile cu activare vocala sunt la mare cautare acum, iar soferii doresc sa isi customizeze interiorul masinii exact asa cu isi customizeaza dispozitivele de tip tableta", spune Jim Farley, vicepresedinte de vanzari pentru Ford.

General Motors a pregatit pentru Cadillac un nou sistem de navigare numit Cue, echivalentul unui iPad Apple in consola centrala a masinii. Soferii pot sa faca trecerea de la un ecran la altul cu o simpla miscare din deget, pot mari si pot miscora imaginea, folosind gesturile populare introduse de Apple.

"Am folosit o interfata cu care oameniii sunt obisnuiti datorita dispozitivelor pe care le folosesc zi de zi, precum tabletele sau smartphone-urile, si le-am transformat intr-o experienta unica pentru utilizator in spatiul masinii sale", spune Stuar Norrus, inginerul din spatele sistemului Cue de la Cadillac.

Noul sistem creat de Toyota pentru masinile sale, incepand cu modelul Camry, va permite soferului sa isi faca rezervari si sa cumpere bilete si sa acceseze internetul dupa bunul plac. Aplicatiile pentru dispozitiv sunt usor de descarcat si sunt disponibile exact ca la iPad, dar memorate si pe computerul de bord al masinii.

Ford isi actualizeaza sistemul MyFordTouch, criticat de unii ca ar fi greu de utilizat si invechit.

"L-am simplificat, i-am marit viteza de raspuns si l-am facut mult mai usor de utilizat", explica Alan Hall, inginer la MyFordTouch, adaugand ca sistemul va fi disponibil odata cu modelele din 2013 de Escape si Edge.

Intr-adevar, unii ar putea considera ca prea multa tehnologie la volan nu e tocmai indicata pentru soferi. Jesse Toprak, vice presedinte TrueCar sustine, insa, ca producatorii au gasit acum echilibrul intre a oferi clientilor ce au nevoie, fara sa le distraga atentia.

In plus, daca un sofer vrea neaparat sa isi acceseze contul de Facebook sau altceva, el tot o va face, folosind telefonul, adauga reprezentantul TrueCar.

#iPad bord masina, #Cadillac Cue, #sistem Ford MyFordTouch, #tableta incorporata bord , #Tehnologie