Motorola isi ofera tehnologia pentru combaterea infractiunilor

Miercuri, 25 Iulie 2007, ora 14:51
1259 citiri

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) isi modernizeaza si dezvolta sistemul national de informatizare a evidentei dactiloscopice si decadactilare a cazierului judiciar cu ajutorul tehnologiei avansate oferite de Motorola prin Solutia de Identificare Biometrica (BIS) Printrak.

Tehnologia Motorola, Inc (NYSE:MOT) furnizeaza Inspectoratului General al Politiei Romane o arma mai puternica in combaterea infractionalitatii, si anume Solutia de Identificare Biometrica (BIS) Printrak Motorola. Baza nationala romaneasca de date privind amprentele digitale si amprentele palmare foloseste acum unul dintre cele mai avansate sisteme de acest tip din Europa.

Functiile acestui nou sistem, cum ar fi, de exemplu, cautarea rapida a persoanelor in sistemul national de evidenta dactiloscopica si decadactilara aduce multiple beneficii nu doar organizatiilor din cadrul Ministerului de Interne ci si Biroului National al Refugiatilor, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Autoritatii Nationale a Cetatenilor Straini.

Motorola Printrak BIS furnizeaza analize sofisticate ale probelor dactiloscopice si decadactilare, cu algoritmi de potrivire imbunatatiti. Motorola Printrak BIS are o varietate de functii unice cum ar fi arhiva de cazuri nerezolvate, care poate fi folosita ca o arhiva foto a probelor si a fotografiilor facute la locul faptei, in dosarele stocate in Sistemul de Identificare Automata a Amprentelor Digitale (AFIS). Aceste functii permit institutiilor precum IGPR sa economiseasca timp, sa-si repartizeze expertii in zonele prioritare si sa verifice rapid cazierele candidatilor la angajare.

"Sistemul Motorola AFIS Printrak BIS reprezinta cea mai complexa tehnologie de acest gen existenta pe plan mondial, fiind caracterizat ca o componenta de baza a sistemului judiciar national si european in lupta impotriva infractionalitatii transfrontalier", a declarat seful Politiei Romane, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu.

Potrivit Institutului National al Standardelor si Tehnologiei din Statele Unite, capacitatile de comparare si potrivire ale Motorola sunt cele mai avansate din industrie. Aceste functii de ultima generatie ale sistemului imbunatatesc semnificativ identificarea, procesarea si gestionarea datelor individuale, in scopuri criminalistice si civile.

<b>Bloombiz</b>