O parte din vehiculele produse de Ford vor utiliza un sistem software Microsoft

Miercuri, 03 Ianuarie 2007, ora 10:10
1012 citiri

Ford Motor va anunta, in luna ianuarie, un acord incheiat cu Microsoft, care prevede ca unele modele de automobile ale grupului american vor utiliza un sistem software realizat de Microsoft, denumit "Sync", potrivit Wall Street Journal, citat de Reuters.

Sync include un sistem wireless, de tip Bluetooth, si un sistem de operare a vehiculului, care va deveni, in viitor, o optiune valabila pentru intreaga linie de produse Ford, relateaza cotidianul, citand surse apropiate situatiei.

Sistemul va permite realizarea de comunicatii hands-free, prin intermediul telefonului mobil, si transferul altor informatii in interiorul automobilului, in sistem wireless, inclusiv trimiterea de e-mailuri si descarcarea de muzica, au declarat sursele, citate de Wall Street Journal.

Aceasta facilitate va fi disponibila incepand cu anul 2007, ca optiune pentru cel putin doua modele ale brandului Ford, printre care si Focus.

Sync va deveni, incepand cu anul 2008, o optiune pentru intreaga linie de vehicule Ford, inclusiv camionete, a precizat una dintre surse.Purtatorul de cuvant al Microsoft, Chris Elliott, a declarat pentru Wall Street Journal ca producatorul software a colaborat cu Ford pentru dezvoltarea unor tehnologii, dar a refuzat sa ofere alte detalii.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)