Proiectoarele produse de BenQ, preferate de romani. Vezi aici cota de piata

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 12:14
1283 citiri
Proiectoarele produse de BenQ, preferate de romani. Vezi aici cota de piata
BenQ are o cota de 46% pe piata proiectoarelor din Romania

BenQ, unul dintre principalii competitori pe piata de proiectoare cu tehnologie DLP, a inregistrat in al treilea trimestru al anului 2013 o crestere a vanzarilor de proiectoare din Romania cu 86% fata de aceeasi perioada din 2012 pe piata locala.

"In al treilea trimestru al acestui an am avut o crestere de 86% a vanzarilor de proiectoare in Romania, pe o piata care a avut o crestere de 30% comparativ cu perioada similara din 2012. Proiectoarele pentru mediul institutional si modelele cu luminozitate de peste 2700 de ANSI Lumeni ne-au adus un avantaj important, fiind motoarele acestei cresteri. In Romaania, acesta este primul trimestru in care vanzarile produselor dedicate mediului institutional cresc mai alert decat cele pentru mediul de business, primele inregistrand un avans de 45%, fata de 17% pentru produsele dedicate companiilor", declara Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.

BenQ a avut, in trimestrul trei, o cota de 46% pe piata locala

In intervalul iulie-septembrie 2013, BenQ a comercializat in Romania tot atatea proiectoare cat urmatoarele patru producatori din top, arata datele companiei de cercetare FutureSource Consulting.

BenQ ramane liderul pietei locale de proiectoare cu o cota de piata de 46%, pozitie pe care o detine in Romania din anul 2009.

In perioada mentionata, vanzarile de proiectoare BenQ dedicate mediului educational au avut un avans de 92% comparativ cu aceeasi perioada din anul 2012. BenQ are in Romania o cota de piata de 51% pe segmentul proiectoarelor adresate institutiilor (scoli, universitati etc). Estimarile FutureSource Consulting arata ca pana in anul 2017 segmentul institutional va avea in Europa de Est un avans de 35%.

In ceea ce priveste de proiectoare cu luminozitate intre 2500 si 2999 ANSI Lumeni, BenQ a inregistrat in trimestrul al treilea un avans de 99%.

Piata proiectoarelor pentru acasa a crescut cu 22%

Piata de proiectoare dedicate consumatorilor casnici a crescut in perioada iulie-septembrie 2013 cu 22%, iar preferintele consumatorilor au urmarit in primul rand modelele 1080p Full HD. Totodata, consumatorii raman fideli proiectoarelor capabile 3D, astfel ca, in trimestrul al treilea, acest tip de modele 3D au reprezentat 56% din intreaga piata, BenQ avand 74% din totalul proiectoarelor 3D vandute in Romania.

"Pe segmentul proiectoarelor 1080p Full HD, vanzarile BenQ au crescut de patru ori mai mult decat piata, respectiv cu 411% comparativ cu aceeasi perioada din anul 2012. In al trilea trimestru al anului, BenQ a avut o cota de 60% din vanzarile de proiectoare 1080p pentru Home Cinema si 76% din cele 720p pentru Home Entertainment. Am observat pe acest segment o atentie mai ridicata la calitatea imaginilor dar si dorinta consumatorilor sa experimenteze acasa aceeasi senzatie pe care o au in sala de cinema", completeaza Dragos Salamac.

In 2013, BenQ Romania va promova inovatiile tehnologice bazate pe Laser si LED, proiectoare cu luminozitate din ce in ce mai mare la preturi accesibile, focalizandu-se pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potential in urmatoarea perioada: Educatie si Home Entertainment.

#BenQ proiectoare, #proiectoare Romania, #vanzari proiectoare , #Tehnologie