Robotii vor patrula strazile Braziliei

Joi, 23 Mai 2013, ora 15:28
1834 citiri
Robotii vor patrula strazile Braziliei
Sursa Foto: iRobot.com

Guvernul Braziliei a incheiat un contract cu firma de robotica iRobot Corp si va intra in posesia mai multor roboti PackBots, creati special pentru misiuni tactice, potrivit DailyMail.

Robotii au fost folositi in razboiul din Irak si acum vor fi folositi de autoritatile braziliene pentru a asigura paza la Olimpiada din Rio, ce va avea loc in 2016 dar si la vizita Papei.

Guvernul brazilian a cheltuit 7,2 milioane de dolari pentru acest proiect. Robotii iRobot 510 PackBot vor fi folositi in timpul constructiei stadioanelor olimpice pentru a cauta materiale explozive.

Frank Wilson, vicepresedinte si director general al iRobot Defense an Security a declarat ca "iRobot isi continua expansiunea internationala si Brazilia reprezinta o piata importanta pentru vehiculele de teren ale companiei. Suntem entuziasmati sa oferim ultima generatie de tehnologii robotice Braziliei, in timp ce tara se pregateste pentru o serie de evenimente internationale de mare importanta, printre care si cupa FIFA 2014".

Citeste mai multe despre Robotii vor patrula strazile Braziliei pe Adevarul.ro.

#patrula roboti Brazilia, #roboti securitate Jocuri Olimpice, #roboti securitate Jocuri Rio, #descoperire explozibili Rio , #Tehnologie