Valkyrie, noul robot creat de NASA, prezentat oficial in Statele Unite

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 18:06
1584 citiri
Valkyrie, noul robot creat de NASA, prezentat oficial in Statele Unite
Sursa foto: ibtimes.com

Valkyrie, noul robot cu aspect umanoid creat de NASA pentru a-i ajuta pe astronauti in spatiu si pe pamanteni in cadrul unor operatiuni umanitare desfasurate in zonele afectate de dezastre naturale, a fost prezentat de curand in Statele Unite.

Robotul Valkyrie are o inaltime de 191 centimetri, poarta pe piept sigla NASA si seamana foarte mult cu supereroul Iron Man creat de compania Marvel. Cu toate acestea, el a fost creat pentru diverse operatiuni concrete, nu pentru activitati desprinse din revistele de benzi desenate, informeaza huffingtonpost.com.

Robotul a fost construit de o echipa de ingineri de la Centrul spatial Johnson din Houston in doar noua luni.

Valkyrie va participa la Robotics Challenge, o competitie organizata de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) care va avea loc la sfarsitul lunii decembrie, si este conceput pentru a-i ajuta pe oameni in timpul unor dezastre naturale. Pentru a-i testa capacitatile, organizatorii competitiei il vor supune pe Valkyrie unui set de scenarii cu care acesta s-ar putea intalni in situatii extreme. Astfel, Valkyrie va trebui sa conduca un automobil, sa adune deseuri, sa treaca printr-un zid si sa efectueze multe alte sarcini.

Nicolaus Radford: "Vrem sa ajungem pe Marte"

"Vrem sa ajungem pe Marte", a spus Nicolaus Radford, coordonatorul echipei care l-a construit pe Valkyrie. "Cel mai probabil, NASA va trimite roboti inainte de a trimite astronauti pe aceasta planeta. Robotii vor deschide calea pentru exploratorii umani si, atunci cand oamenii vor ajunge pe Marte, robotii si oamenii vor lucra impreuna pentru a construi habitate, sa puna bazele viitoarelor asezari umane. Tehnologii precum Valkyrie vor duce la aparitia acelui sistem robotizat care, intr-o buna zi, va deveni precursorul misiunilor cu astronauti pe Marte".

Unii dintre membrii echipei care l-a construit pe Valkyrie au lucrat si la proiectul Robonaut, un alt robot construit de NASA. Robonaut a fost primul robot cu aspect umanoid care a zburat la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS). NASA a anuntat recent ca Robonaut 2 - atasat in prezent de un stalp de pe ISS - isi va primi in cursul anului 2014 picioarele de care are nevoie pentru a se deplasa la bordul statiei.

Etapa preliminara a concursului DARPA Robotics Challenge va avea loc in perioada 20-21 decembrie in statul american Florida. Finala este programata pentru sfarsitul anului 2014, iar echipa castigatoare va primi un premiu de 2 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NASA Marte, #robot marte , #Tehnologie