Vodafone a extins acoperirea serviciilor 3G broadband la 23 de orase

Luni, 16 Aprilie 2007, ora 18:55
998 citiri

Vodafone Romania a extins aria de acoperire a serviciului 3G broadband, bazat pe tehnologia HSDPA, de la 7 la 23 de orase, reprezentand 30% din populatie, a declarat luni directorul general al firmei, Liliana Solomon, la aniversarea a zece ani de la lansarea serviciilor operatorului.

Serviciile 3G broadband, care permit trafic de date de mare viteza, au fost introduse in Bucuresti la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, si ulterior in Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Constanta, Craiova si Iasi.

Celelalte orase sunt Ploiesti, Sibiu, Oradea, Targu-Mures, Arad, Pitesti, Galati, Braila, Satu-Mare, Baia Mare, Bistrita, Bacau, Buzau, Alba Iulia, Turda si Deva.

Tehnologia HSDPA este catalogata ca fiind de generatia 3,5 si ofera acces rapid la Internet si la aplicatiile companiei la care lucreaza clientii, cum sunt posta electronica, reteaua interna, mesaje scrise sau agenda.

Operatorul de telefonie mobila si-a inceput activitatea sub brandul Connex, detinut de firma Mobifon, in aprilie 1997, fiind prima companie de telefonie mobila din Romania.

Firma a fost preluata in 2005 de catre Vodafone, cel mai mare grup de telefonie mobila din lume.

La finele anului trecut, Vodafone Romania avea peste 7,7 milioane de clienti, fiind pe locul al doilea pe piata, dupa Orange Romania, cu peste opt milioane de clienti.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)