Topul colosilor IT care impulsioneaza economia Romaniei

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 17:00
1972 citiri
Topul colosilor IT care impulsioneaza economia Romaniei
Romania este foarte cautate de marile companii IT

Marile concerne IT, prezente pe piata locala, sunt un adevarat "motor" pentru economia Romaniei. Angajati bine platiti si investitii de ordinul milioanelor de euro la nivel local, acestea sunt o parte din "motivele" pentru care marile concerne IT sunt adevarate bijuterii pentru economie.

Majoritatea companiilor straine au anul financiar diferit de cel calendaristic, ceea ce determina ca rezultate raportate statului sa fie diferite de cele pe care companiile la raporteaza grupului din care fac parte.

Oracle avea 2.200 de angajati in 2012 si mai investeste in Romania

Oracle Romania pentru anul trecut o cifra de afaceri neta de 468,66 milioane de lei (peste 104 milioane euro), in crestere cu 9,53% fata de anul anterior, cand a avut afaceri de aproape 428 milioane de lei. In acelasi timp, profitul net a scazut, insa numarul de angajati s-a apropiat de 2.200 de persoane, dupa ce la finalul lui 2011, Oracle Romania avea cu putin peste 1.700 de angajati.

In prezent, totalul angajatilor din Romania ai companiei americane a depasit 2.500 de persoane, si va va continua sa isi dezvolte prezenta in Romania

Reprezentantii Guvernului au afirmat, in prima parte a anului, ca Oracle investeste circa 100 milioane de euro in Romania, pentru extinderea capacitatilor existente, dupa ce premierul Victor Ponta si ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, s-au intalnit in luna aprilie cu Safra Catz, co-presedinte Oracle Corporation, si cu Sorin Mandrutescu, directorul general Oracle Romania.

Si IBM si-a marit numarul de angajati in Romania

Prezent de mai multi ani in Romania, grupul american IBM si-a deschis un birou oficial la inceputul anilor '90, iar reprezentata IBM Romania a fost inaugurata in noiembrie 1996.

In ultimii cinci ani, IBM Romania si-a majorat numarul angajati de peste trei ori, de la 309, in 2007, ajungand, anul trecut, la aproape 1.100 de angajati.

Din punct de vedere al cifrei de afaceri raportata, IBM Romania a ajuns la aproape 368,4 milioane de lei (aproape 82 milioane de euro), in conditiile in care a iesit de pe segmentul PC-urilor, dupa ce grupul chinez Lenovo a preluat aceste afaceri, devenid, in ultimii ani, cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial. Profitul IBM Romania a scazut in 2012 cu circa 5,5 milioane de lei, la 50,46 milioane de lei.

Comparativ cu 2011, afacerile IBM din Romania s-au majorat cu peste 18%, fiind de peste doua ori mai mari decat in 2007.

avand un numar mare de profesionisti de clasa mondiala in sediile din Bucuresti si Timisoara, la care se adauga partenerii autorizati de afaceri ce acopera intreaga tara si domeniile majore. In Romania, IBM are si doua mari centre: Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center si Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, cu sediile in Bucuresti.

IBM are in Romania, pe langa sediile din Bucuresti si Timisoara, si doua mari centre - Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center si Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, tot in Bucuresti.

Hewlett-Packard va muta 50 de locuri de munca din Slovacia in Romania

La sfarsitul lunii trecute Hewlett-Packard (HP) a anuntat ca va muta 50 de locuri de munca din Slovacia in Romania, in cautarea unor costuri mai reduse cu salariile.

HP este unul dintre cei mai mari competitori IT din Romania, si a raportat pentru 2012 afaceri de 343,6 milioane de lei (peste 76 milioane de euro), in crestere cu aproape 16,7% fata de 2011, cand a avut afaceri de 294,51 milioane de lei. In acelasi timp, HP a inregistrat un profit de 26,46 milioane lei (aproape 5,9 milioane de euro), fata de 37,7 milioane lei in 2011.

Numarul de angajati ai HP a depasit 3.600 de persoane, dupa ce in 2007, compania avea mai putin de 150 de salariati in Romania.

Microsoft Romania. Dupa Steve Ballmer, si Bill Gates a vizitat Romania

Dupa ce Steve Ballmer a vizitat Romania, si Bill Gates a ajuns in Bucuresti, la inaugurarea Centrului de Suport Tehnic al Microsoft Romania si la lansarea in Romania a sistemului de operare Windows Vista.

Primele birouri Microsoft din Romania au fost deschise la jumatatea anilor '90, iar numarul de angajati ai reprezentantei concernului american a depasit 250 de persoane, in 2012.

Anul trecut, Microsoft Romania a avut o cifra de afaceri de 148,5 milioane de lei (33 milioane de euro), cu aproape opt procente peste afacerile din anul precedent, in timp ce profitul a coborat cu de la 12,67 milioane lei, in 2011, la 12,2 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#industria IT, #investitii romania, #Oracle Microsoft, #hewlett packard , #Investitii