Acer continua expansiunea gamei de produse cu o gama de televizoare

Miercuri, 05 August 2009, ora 12:21
1817 citiri
Acer continua expansiunea gamei de produse cu o gama de televizoare

Fondatorul Acer, Stan Shih, a anuntat ca numarul trei mondial in domeniul computerelor isi continua expansiunea gamei de produse cu o linie de televizaore cu ecran plat si o serie de cititoare de carti in format digital (e-book reader) pentru a depasi incetinirea vanzarilor pe segmentul PC-urilor.

“Industria computerelor a intrat in faza de maturitate, dar PC-ul tinde sa ia locul televizorului, asa ca pe aceste segmente ramane loc destul”, a explicat el.

Compania taiwaneza va deveni astfel competitor direct cu Samsung sau Sony pe masura ce ataca si alte zone de produse, dar va concura si cu Amazon, care vinde propriul reader, Kindle.

Conform studiilor de piata, vanzarile de computere vor scadea anul acesta, prima contractare a industriei dupa 2001.

Anul acesta, Acer a lansat si o gama noua de telefoane mobile cu ecran tactil, rezultatul achizitiei companiei ETen.

Analistii raman sceptici in pivinta sanselor de reusita Acer, pentru ca deja concurenta pe segmentul televizoarelor este destul de mare. “Este un model de business diferit”, a spus un specialist citat de Bloomberg.

Acer o duce destul de bine pe segmentul computerelor, fiind singurul producator care a postat in trimestrul al doilea din 2009 o crestere a vanzarilor de 24%, pe baza vanzarilor de laptopuri ieftine si a netbook-urilor.

Hewlett-Packard ramane liderul industriei, iar Dell este numarul doi mondial. Rezultatele bune au facut ca valoarea actiunilor Acer sa creasca anul acesta cu aproape 60 de prodcente, peste media cresterilor inregistrate pe bursa din Taipei.

Compania taiwaneza a anuntat ca intentioneaza sa cucereasca piata mondiala de telefoane mobile inteligente (smartphone), iar in 2011 vrea sa aiba 10% din venituri din vanzarea de terminale de acest tip.

Este una din strategiile pentru a diversifica veniturile din zona non-PC.

Pe de alta parte, analistii apreciaza eforturile companiei de a depasi problemele din industria PC-urilor. Urmatorii cinci ani sunt vazuti ca extrem de dificili pentru toti jucatorii din aceasta industrie, pentru ca vanzarile nu vor mai fi la fel de bune ca in anii trecuti.

Vanzarile de televizoare pe de alta parte merg mai bine, iar analistii industriei apreciaza ca se vor vinde circa 203 milioane de televizoare LCD comparat cu 105 milioane in 2008, o cifra aproape dubla.

Industria este dominata de Samsung, LG si Sony, care detin circa 61% din piata mondiala de televizoare LCD.

Acer va colabora cu un alt producator pentru echipamentele digitale, asa cum fac si marile branduri mondiale, similar cu modelul adoptat la monitoare si computere.

Pe segmentul cititoarelor de carti digitale, numarul unu ramane Amazon, iar principalul competitor Sony. Este inca o piata mica, in tarile avansate, iar utilizatorii tineri prefera sa foloseasca doar telefoanele mobile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acer, #gama, #produse, #televizor , #stiri Hewlett Packard