China a devenit cea mai mare piata de PC-uri

Marti, 23 August 2011, ora 19:23
1536 citiri
China a devenit cea mai mare piata de PC-uri

China a devenit in trimestrul al doilea cea mai mare piata de computere personale la nivel mondial, devansand Statele Unite, dupa trei decenii de dominatie americana intr-o industrie in care Apple si IBM au avut activitate de pionierat, transmite Bloomberg, conform Mediafax.

Vanzarile de PC-uri din China au crescut cu 14% in trimestrul al doilea, la 18,5 milioane de unitati, depasind pentru prima oara livrarile din SUA, care au scazut cu 4,8%, la 17,7 milioane unitati, a declarat Bryan Ma, analist la compania de cercetare a pietei IDC.

La nivel anual, China va devansa probabil SUA in 2012.

Estimarile scot in evidenta importanta tot mai mare a consumatorilor din China pentru economia mondiala, dupa ce aceasta tara a devenit in 2009 cea mai mare piata auto din lume.

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, a anuntat in aceasta luna ca ar putea sa se retraga din acest sector, in timp ce grupul chinez Lenovo a raportat un profit trimestrial care aproape s-a dublat.

"Trebuia sa se intample mai devreme sau mai tarziu, asa cum a fost si cu piata auto, iar acel moment a venit. China are o populatie uriasa, iar veniturile acesteia sunt in crestere", a declarat Toshihiro Nagahama, economist sef la Dai-ichi Life Research Institute din Tokyo.

Valoarea livrarilor de computere in China a fost in trimestrul al doilea de 11,9 miliarde de dolari, comparativ cu 11,7 miliarde de dolari in cazul celor din Statele Unite, a aratat Ma.

In China au avut loc in intervalul mentionat 22% din livrarile de PC-uri la nivel mondial, cu un punct procentual peste cele din SUA.

Livrarile din China vor atinge in acest an 72,4 milioane de PC-uri, cu circa un milion mai putine decat cele din Statele Unite.

Lenovo a inceput anul trecut sa vanda noi produse, precum smartphone-uri si tablete care concureaza produsele Apple si Acer.

Piata mondiala a tabletelor va depasi 230 milioane de unitati in 2015, comparativ cu numai 20 de milioane de unitati vandute anul trecut, potrivit companiei de cercetare a pietei Informa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, #piata pc-uri, #vanzari pc china , #stiri Hewlett Packard