Consiliul Director al AmCham, prezidat de un roman

Luni, 02 Aprilie 2007, ora 16:11
1449 citiri

Consiliul director al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham) are pentru prima data un presedinte roman, in functie fiind ales directorul general al Hewlett Packard Romania (HP), Radu Enache.

Noul Consiliu Director al Camerei este format din: Presedinte: Radu Enache - Hewlett Packard, Vicepresedinti: Friedrich Niemann, Athenee Palace Hilton Hotel si Vasile Iuga, PricewaterhouseCoopers, Trezorier: Peter Weiss- ABN AMRO Bank, Membrii de Board: Calin Dragan - Coca Cola HBC, Shahmir Khaliq-Citibank, Roberto Musneci - CMC Consulting and Intermediation, Dan Ionescu - General Electric, Ovidiu Artopolescu-Microsoft Romania, Obie L. Moore- Salans si Alexandra Gatej - Unilever SCE.

"Sunt onorat sa primesc acesta nominalizare din partea colegilor mei, fiind primul presedinte roman al AmCham; i-am asigurat de angajamentul meu pentru sustinerea intereselor de afaceri ale membrilor nostri, care numara in prezent peste 260 de companii" a declarat domnul Radu Enache.

In calitate de asociatie de afaceri profesionista, eforturile si expertiza membrilor AmCham Romania au fost orientate catre obiectivul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Realizarile AmCham in anul 2006 cuprind mentinerea unui dialog constant cu autoritatile pe chestiuni legislative privind mediul de afaceri, imbunatatirea activitatii de lobby si reprezentare prin intermediul comitetelor si grupurilor de lucru, cu un accent special asupra provocarilor si oportunitatilor oferite de calitatea Romaniei de membru al UE, precum si incheierea unor parteneriate cu alte asociatii de afaceri pe teme legislative.

In 2007, AmCham doreste sa asigure o buna consultare cu mediul de afaceri pentru perfectionarea cadrului legislativ si fiscal, in vederea crearii unui mediu prietenos pentru dezvoltarea investitiilor straine in Romania.

Obiectivele AmCham pentru 2007 includ, de asemenea, dezvoltarea coalitiilor de advocacy si consolidarea pozitiei sale de promotor al intereselor mediului de afaceri din Romania, prin intermediul promovarii bunelor practici corporatiste, prin dezvoltarea serviciilor adresate membrilor, si prin colaborarea strategica cu parteneri precum AmCham EU, Consiliul European al Camerelor Americane de Comert, si Camera de Comert a S.U.A.

AmCham Romania este o organizatie apolitica si non-profit, fondata in 1993 de investitorii americani in Romania. AmCham este una dintre cele 98 de Camere de Comert Americane din 86 de tari afiliate Camerei de Comert Americane cu sediul la Washington D.C. si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane. In prezent, AmCham Romania numara aproximativ 260 de membri: companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri din diferite domenii de activitate, precum si organizatii non-guvernamentale care au stranse legaturi cu Statele Unite.

Bloombiz