Criza financiara forteaza HP sa isi reduca prognozele de profit pentru 2009

Joi, 19 Februarie 2009, ora 11:26
1909 citiri
Criza financiara forteaza HP sa isi reduca prognozele de profit pentru 2009

Hewlett Packard Co (HP) a anuntat reducerea estimarilor de crestere a cifrei de afaceri pentru 2009, in contextul in care vanzarile imprimantelor si calculatoarelor au scazut drastic influentand cotatiile actiunilor companiei.

Unul din cei mai mari producatori de calculatoare personale, HP, a anuntat ca se asteapta la noi scaderi, iar pana in trimestrul al patrulea va inregistra venituri si mai mici din cauza actualei crize financiare, informeaza Reuters.

Totodata compania a estimat ca in anul fiscal 2009 veniturile totale vor ajunge pana la 14 miliarde de dolari din cauza scaderii puterii de cumparare a consumatorilor.

"Nu am vrea sa ne facem planurile pentru vremuri in care economia isi va reveni si totul va fi bine", a declarat Mark Hurd, directorul executiv al companiei.

Chiar daca HP si-a diversificat afacerile de pe piata produselor IT, cheltuielile firmelor sunt limitate si influenteaza vanzarile companiei de pe segmentul corporate scazand astfel veniturile anuale de la estimarile initiale de 130 de miliarde dolari la doar 14 miliarde.

 

#calculatoare, #criza, #hp, #prognoze, #reduceri, #venituri , #stiri Hewlett Packard