Dell a afisat un profit cu 46% mai mare in al doilea trimestru al 2007

Vineri, 31 August 2007, ora 11:14
930 citiri

Dell Inc., al doilea producator de calculatoare din lume, a anuntat ca profitul obtinut in al doilea trimestru al 2007curent a crescut cu 46%, peste asteptarile pietei, pe fondul scaderii preturilor la componente, relateaza Reuters.

Marja profitului operational a scazut pana la 6%, fata de nivelul de 6,5% inregistrat in trimestru precedent, fiind insa cu 2% peste marja din aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net obtinut de Dell in al doilea trimestru al 2007 a crescut pana la 733 milioane dolari, sau 32 centi pe actiune, cu mult peste rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 502 milioane dolari, sau 22 centi pe actiune.

Veniturile s-au ridicat la 14,77 miliarde dolari, cu putin peste cele 14,1 miliarde inregistrate in al doilea trimestru al 2006, relateaza Reuters.

Compania din Round Rock, texas, a precizat ca aceste date sunt preliminare din cauza ca va oferi noi informatii privind trimestrele precedente dupa o operatiune de audit ce a durat aproximativ un an.

Analistii chestionati de Reuters au mizat, in medie, pe castiguri pe actiune de 30 centi si pe venituri de 14,62 miliarde dolari.

Dell, care a anuntat in mai o reducere cu 10% a personalului, a precizat ca va continua politica de reducere a efectivelor, aceasta initiativa facand parte din planul de restructurare menit a reduce cheltuielile.

Dell, precum rivalii Hewlett-Packard Co si Apple Inc. au profitat de pe urma scaderii preturilor la componente.

Profitul grupului Dell a fost redus cu aproximativ 102 milioane dolari, sau 3 centi pe actiune, din cauza platilor catre fostul presedinte si a achizitiei actiunilor apartinand unui numar de 400 de angajati.

Ca urmare a operatiunii de audit, Dell a anuntat in august ca va modifica rezultatele financiare pentru patru ani, reducand profitul net cu 50-150 milioane dolari si venitul cu 1% pe an pentru perioada analizata.

Condusa de fondatorul Michael Dell, in varsta de 42 de ani, compania a renuntat in iunie la politica firmei din ultimii 22 de ani, de a vinde calculatoare direct clientilor, incepand sa vanda computere prin intermediul unor retaileri precum Wal-Mart in Statele Unite ale Americii.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...