Dell si Acer intra pe segmentul telefoane inteligente

Luni, 02 Februarie 2009, ora 21:31
1837 citiri
Dell si Acer intra pe segmentul telefoane inteligente

Marii jucatori din industria tehnologiei incearca sa compenseze problemele din domeniul PC-urilor lansand echipamente noi, Dell si Acer au confirmat oficial ca vor lansa telefoane mobile inteligente la Mobile World Congress, in Barcelona.


La reuniunea industriei de telefonie mobila, care incepe pe 16 februarie, cel putin doi noi jucatori isi vor lansa primele produse. Dell se pare ca a ales si platforma Google Android, dar si o platforma Microsoft, una din versiunile Window Mobile. Principalul rival, Hewlett Packard (HP) are in continuare gama de PDA - GSM iPaq, care are un succes relativ.

Dell si-a propus insa sa fie un competitor activ pentru Apple [i pentru Blackberry pe piata americana. Stirea a aparut in The Wall Street Journal, asa ca este mai mult ca sigur adevarata. Unul dintre telefoane va fi cu ecran tactil, ca iPhone, in timp ce unul va avea tastatura Qwerty pentru mesaje. Se pare ca brandul folosit de Dell va fi MePhone.

Dell a anuntat ca principalul focus va fi pe posibilitatea de personalizare a telefonului mobil. Surse din industrie spun insa ca Michael Dell doar testeaza piata, sa vada daca exista interes pentru produse, inainte de a lua decizia de a le si lansa comercial.

Ajuns numarul trei mondial, Acer vrea acum sa tina pasul cu liderii industriei. Compania care a avut un succes comercial nesperat cu laptopul Aspire One, realizat dupa Asus Eee PC, se pregateste acum sa lanseze si un telefon inteligent. Spre deosebire de Dell, care sustine oficial ca "nu stie nimic" despre anuntul Wall Street Journal, Acer a anuntat deja o conferinta de presa pe tema lansarii telefoanelor, la Barcelona.

Acer a cumparat anul trecut compania producatoare de terminale inteligente E-Ten, dar nu a scos nimic nou pina acum. In invitatia la conferinta se vorbeste despre "lansarea de telefoane intelgiente", deci vor fi mai multe modele.

Cel mai recent studiu leagat de industria telefoanelor mobile arata ca anul acesta vor creste in ciuda crizei vanzarile de telefoane premium, inteligente.
Analistii ABI Research spun ca Apple si Blackberry vor avea succes, in timp ce producatorii rivali, inclusiv Nokia, se vor "stradui". In 2008, vanzarile de telefoane inteligente au atins 171 de milioane de unitati, iar anul acesta cifra va creste. Nokia a avut o cota de piata de circa 38,6% anul trecut. Samsung a urcat in pozitia a doua, cu 16,3%, iar LG vine tare din urma cu 8,3%. Sony Ericsson are de asemenea cam 8 procente din piata mondiala, iar Blacberry a ajuns la 2%, urmat de Apple cu 1,1%.

In schimb Apple si Blackberry stau mai bine pe piata nord-americana. Apple a lansat primul iPhone in 2007. Reseach in Motion (RIM) care produce telefoanele
Blackberry, a intrat in joc din 2006. Cele doua companii au castigat teren rapid.

Chiar daca este mai cunoscut la noi, producatorul taiwanez HTC nu este inca in topurile globale de vanzari. Iar HTC a inceput sa devina cunoscut prin 2002, cand a produs primul Pocket PC cu sistem de operare Microsoft.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#acer, #dell, #smartphone , #stiri Hewlett Packard