Dell si HP se confrunta cu o criza a acumulatorilor pentru laptopuri

Miercuri, 26 Martie 2008, ora 11:10
1464 citiri
Dell si HP se confrunta cu o criza a acumulatorilor pentru laptopuri

Dell a anuntat ca industria de calculatoare personale se confrunta cu o criza a acumulatorilor pentru laptopuri, in parte din cauza unui incendiu recent ce a distrus sediul unui furnizor important, insa compania apeleaza la alti furnizori pentru a limita majorarea preturilor, scrie Reuters. Dell, numarul doi mondial in productia de calculatoare dupa Hewlett-Packard (HP), a anuntat ca preturile la acumulatori au crescut din cauza crizei provocata in parte de incendiul ce a avut loc la fabrica LG Chem din orasul Ochang.


LG Chem este al doilea producator de acumulatori din Corea de Sud.


Incendiul a condus la o criza de acumulatori la nivel global ce ar putea afecta 40% din livrarile pentru al doilea trimestru ale Asustek Computer, numarul doi in productia de PC-uri din Taiwan, potrivit unui oficial al companiei.


LG Chem concureaza in productia de acumulatori cu Samsung SDI si compania japoneza Sony.


Producatorul sud-corean estimeaza ca fabrica de la Ochang va reincepe productia in doua sau trei luni.


Analistul firmei Macquarie Securities, Daniel Chang, a precizat ca oferta de acumulatori pentru laptopuri in primul trimestru a fost deja redusa, incendiul determinand producatoriii de PC-uri sa achizitioneze de la alti producatori, precum Sony si Panasonic.


Vanzarile de laptopuri au reprezentat 30% din venitul Dell in trimestrul precedent, in timp ce aplicatiile si produsele periferice au reprezentat 17%.