Hewlett-Packard: revenim pe crestere in 2010

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 12:41
1794 citiri
Hewlett-Packard: revenim pe crestere in 2010

Directorul executiv al celui mai mare producator de computere din lume, Hewlett Packard (HP), Mark Hurd, a declarat ca anul viitor industria revine pe crestere, iar HP va avea ritmuri de crestere peste media industriei.

Mark Hurd s-a intalnit cu o serie de analisti financiari pe care a incercat sa ii convinga ca anul viitor industria va fi mult mai bine decat acum, iar HP va avea performante si mai bune.

"Portofoliul de produse variat si prezenta globala va oferi HP un avantaj competitiv", a declarat el.

"Vedem oportunitati importante pentru cresterea afacerilor si pentru a imbunatati rezultatele financiare, oferind produse mai bune clientilor nostri", a precizat managerul HP.

Pentru intregul an, Hewlett Packard anticipeaza incasari de 117-118 miliarde de dolari, o crestere de 3-4 procente comparat cu anul acesta.

Profitabilitatea ar urma insa sa se imbunatateasca cu 17-20 procent, iar profitul net circa 10-13%, spune oficialul companiei.

HP promite analistilor si actionarilor ca va imbunatati profitabilitatea, reducand structura actuala de costuri si investind pentru cresterea vanzarilor.

Industria imprimantelor continua sa fie una cu evolutie foarte buna, iar specialistii HP noteaza ca urmeaza sa vina mai multi bani din hardware, nu numai din consumabile, ca pina acum.

Hurd se asteapta la cresteri agresive pe segmentul printing, pentru ca HP sa castiga cat mai multa cota de piata pe aceste segment. De asemenea, HP va activa pe fiecare industrie capabila sa aduca o crestere. "Daca exista piata, vom fi acolo", a declarat managerul companiei americane.

Desi a facut aprecieri pozitive privind 2010 si a anuntat ca HP merge peste media industriei, Mark Hurd a anuntat rezultate financiare sub asteptarile analistilor financiari de pe Wall Street.

"Stiu ca sunteti curiosi sa aflati cat va creste piata anul viitor, dar pot sa va spun doar ca Hewlett Packard va creste si mai rapid", a precizat managerul.

"Desi mizam pe crestere anul viitor, nu ne-am gandit ca va fi o relasare puternica, ci asteptam si noi sa vedem ce se va intampla in 2010", a declarat directorul financiar HP, Cathie Lesjak.

Ca si ceilalti jucatori din piata, HP spera de fapt ca anul viitor companiile vor relua ciclul de reinnoire a parcului de computere, solutii hardware si software pe care le au in dotare, pentru a creste eficienta.

"Ramanem pe o planificare conservatoare", a precizat Lesjak. Hewlett Packard anticipeaza crestere de 3 - 5% pentru divizia de computere, circa 2 - 4 % crestere pentru divizia de servicii IT, iar industria de printing va stagna sau va atinge maxim o crestere de 2 procente.

In fine, divizia de servere si echipament de stocare va avea crestere tot de 2 - 4 procente.

Pina acum Intel a anuntat relansarea vanzarilor de computere si tehnologie, iar compania de analiza Gartner a revizuit pozitiv estimarila privind vanzarile de computere pe 2009, de la o scadere de 6% la o reducere de numai 2% ca numar de unitati vandute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#hewlett packard, #hp, #crestere , #stiri Hewlett Packard