HP cumpara Palm pentru 1,2 miliarde dolari

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 17:56
1422 citiri
HP cumpara Palm pentru 1,2 miliarde dolari

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator mondial de computere, va plati 1,2 miliarde dolari pentru a achizitiona Palm, unul din pionierii agendelor electronice, aflat in prezent in mare dificultate, relateaza Les Echos. 

Pentru HP, tranzactia va permite intrarea pe piata aparatelor smartphone, care valoreaza 100 miliarde dolari la nivel mondial si creste cu peste 20% pe an.

Actionarii Palm vor primi 5,70 dolari pe actiune, ceea ce reprezinta o prima de 23% fata de pretul actiunilor la bursa de la inchiderea sedintei de miercuri, au precizat cele doua companii, intr-un comunicat comun.

Unii speculatori au simtit ca actiunea Palm poate aduce beneficii semnificative, in ciuda evolutiei slabe din ultimele luni: fondul Harbinger Capital Partners LLC a intrat cu o participatie de 9,5% in capitalul Palm la jumatate lunii aprilie.

Tranzactia, aprobata deja de consiliile de administratie ale celor doua companii, ar urma sa se finalizeze in al treilea trimestru fiscal al HP, ce se incheie in 31 iulie, dar trebuie sa primeasca si avizul autoritatilor de reglementare.

In ultimele saptamani au fost vehiculate zvonuri legate de o posibila preluare. Palm, companie aflata pe pierdere, dispune de cateva atuuri importante: marca puternica, un portofoliu de brevete si sistemul de operare webOS, foarte performant, lansat in 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#hp, #palm, #producator, #pc, #smartphone , #stiri Hewlett Packard