HP: Din octombrie, statul nu mai cheltuie nimic pe IT

Luni, 25 Mai 2009, ora 10:10
1272 citiri
HP: Din octombrie, statul nu mai cheltuie nimic pe IT

Hewlett-Packard (HP) Romania, subsidiara locala a celui mai mare producator mondial de PC-uri si imprimante, a inregistrat scaderi de peste 10% ale businessului pe anumite grupe de produse, pe masura ce criza a topit vanzarile din retail si a anulat proiectele din sectorul public.

"Trimestrul al patrulea din 2008 a marcat debutul crizei in Romania. Zona de consumer s-a prabusit, iar ceea ce era candva sezonul fierbinte de vanzari de laptopuri, de PC-uri, de imprimante, chiar si de echipamente in zona micilor intreprinderi a disparut", a declarat intr-un interviu pentru ZF Radu Enache, directorul general al HP Romania, care a precizat ca pentru unele categorii de produse declinul a fost mai mare de 30%.

"In acelasi timp, Guvernul a taiat, a anulat sau a amanat toate proiectele IT, pe fondul lipsei de bani la buget. Practic, din octombrie pana acum nu au fost comenzi guvernamentale", a adaugat el. Impactul a fost semnificativ, intrucat sectorul public genereaza in mod traditional o treime din businessul companiei americane pe piata locala.

Enache a mai spus ca in domeniul financiar-bancar au existat in continuare proiecte, dar au aparut semne de incetinire in zona operatorilor telecom, care si-au redus cheltuielile din cauza problemelor legate de cash flow. HP lucreaza cu toti jucatorii din telecom, furnizand atat hardware, cat si soft si servicii, a spus Enache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hp, # stat, # cheltuieli, # it, # enache , #stiri Hewlett Packard