HP ProBook, gama noua de laptopuri

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 16:08
2205 citiri
HP ProBook, gama noua de laptopuri

Hewlett Packard (HP) a lansat astazi o gama noua de laptopuri botezata ProBook, care este destinata firmelor mici si medii si utilizatorilor care isi doresc mai mult decat un laptop ieftin de pe raftul magazinelor retail. Linia ProBook inlocuieste practic seria de laptopuri Compaq, dar acest brand va fi folosit in continuare pentru alte produse din gama PC.

Pentru prima oara in istorie, HP include sistemul de operare Linux desktop pentru oferta de laptopuri, este vorba mai exact de SuSE Linux Enterprise Desktop 11, atacand astfel suprematia Microsoft Windows.

Laptopurile au un design special, sunt disponibile in mai multe culori si sunt mai adaptate mediului din companii. Hard discurile rezista mai bine la socuri, iar tastatura supravietuieste daca se rastoarna cana de cafea. De asemenea sunt mai usor de curatat decat ale echipamente.

Preturile sunt foarte bune, incepand de la 530 de dolari, dar depind de configuratie. In serie exista laptopuri cu ecran de 14 inci, de 15,6 inci si de 17,3 inci, unele au modem de date mobile, dar si noua tehnologie Qualcomm Gobi, care permite conectarea la diverse tehnologii wireless fara a mai avea nevoie de alte adaptoare.

Ideea unui nou brand a aparut dupa lansarea seriei HP EliteBook care a avut un succes comercial, spun oficialii companiei. Noua linie ProBook se adreseaza celor din companii mici si medii, care au nevoie de un laptop pe care se pot baza pentru a-si duce treaba la capat. Designul este adaptat mediului corporate, dar exista si versiuni pe rosu sau alte culori. In plus HP a eliminat substantele toxice si a incorporat tehnologie video High Definition.

Tastaturile sunt optimizate pentru lucrul in mediul business, fiind mai spatioase si usor de accesat. HP a introdus un sistem special de acces bazat pe intrebari suplimentare pentru cei care isi uita frecvent parolele (HP SpareKey). De asemenea a inlcus un sistem pentru stergerea permanenta a fisierelor confidentiale (Sanitizer).

Modelele prezentate astazi includ HP ProBook 4410 si 4415s, care au ecranul de 14 inci, format wide 16:9 si imagini HD, display-ul fiind pe tehnologie LED. Au accelerator grafic Intel sau solutia ATI Mobility Radeon HD 4330.
Modelele 4510s si 4515s au ecran de 15,6 inci, cu format wide 16:9 si tehnologie high definition, de asemenea pe sistem LED.

Ele vin cu modemul Gobi realizat de Qualcomm pentru conectare wireless. Utilizatorii pot alege procesoare Intel sau AMD, dar si acceleratorul grafic dorit.

Modelul HP ProBook 4710s include ecranul de 17,3 inci, are placa video Mobility Radeon de 512 MB, procesoare Core 2 Duo si tot ce trebuie pentru divertismentul digital. Pentru noile modele exista si un Docking Station care creste performantele sistemului si permite conectivitatea mai buna cu o multime de accesorii periferice. Pretul acestuia este de circa 140 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hp, # laptop, # linux , #stiri Hewlett Packard