HP s-a razgandit. Isi pastreaza divizia de PC-uri

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 08:01
1676 citiri
HP s-a razgandit. Isi pastreaza divizia de PC-uri

Hewlett-Packard (HP) a anuntat ca nu-si va mai vinde divizia de PC-uri, cu toate ca in urma cu 3 luni compania era decisa sa renunte la a mai fabrica computere personale, potrivit NY Times.

In anuntul facut, seful HP, Meg Whitman, a precizat ca dupa o indelunga revizuire, compania a ajuns la concluzia ca pastrarea diviziei de PC-uri este potrivita atat pentru clienti cat si pentru parteneri, actionari, dar si angajati.

Fostul CEO am companiei, Leo Apotheker, anuntase in luna august ca HP este in cautare de noi "alternative strategice" pentru divizia care se ocupa de fabricarea laptopurilor si a desktopurilor.

De asemenea, fostul sef al companiei precizase ca decizia vine dupa constatarea faptului ca piata de PC-uri este intr-o continua scadere, pe fondul exploziei de smartphone-uri.

De asemenea, la acel moment HP anuntase ca a cumparat compania de software Autonomy Corp. Dupa aceste anunturi, actiunile companiei au scazut dramatic, iar la o luna dupa anunt CEO-ul Leo Apotheker a fost concediat. In locul sau a venit fostul sef eBay, Meg Whitman.

#hp, #divizi pc hp, #calculatoare personale hp, #meg whitman , #stiri Hewlett Packard