Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul HP intrece toate asteptarile

Profitul HP intrece toate asteptarile
Hewlett-Packard Co. a depasit asteptarile brokerilor de pe Wall Street miercuri, cand a anuntat profitul pe cel de-al treile trimestru al acestui an. Incasarile sunt mai mari decat cele asteptate, datorita cresterii vanzarilor la imprimante si laptopuri.Pentru perioada de trei luni incheiata la 31 iulie, producatorul de calculatoare a anuntat castiguri de 1,38 miliarde de dolari, fata de cele 73 de milioane inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
Cifrele foarte mici din 2005 au fost cauzate de o taxa aplicata atunci cand compania cu sediul la Palo Alto, California, a decis sa investeasca suma de 14,5 miliarde de dolari, din incasarile internationale, in Statele Unite.

In cel de-al treilea trimestru fiscal, vanzarile au crescut cu 5 procente, de la 20,76 miliarde declarate anul trecut, la 21,89 miliarde de dolari. Daca nu ar fi avut loc fluctuatiile valutare, cresterea ar fi fost de 6 procente.

HP depaseste asteptarile celor de pe Wall Street. Brokerii se asteptau ca producatorul de calculatoare sa inregistreze un profit de 1,37 miliarde de dolari, la vanzari de 21,8 miliarde de dolari.

Veniturile HP de la divizia de imprimante a crescut cu 5%, ajungand la 6,2 miliarde de dolari. Veniturile obtinute din vanzarea laptopurilor a crescut cu 14 procente, intreaga divizie de sisteme personale inregistrand vanzari de 6,9 miliarde de dolari.

Vanzarile de software ale companiei au crescut cu 30 de procente de la an la an. HP a obtinut din vanzarea de software 318 milioane de dolari in cel de-al treilea trimestru si, cel mai probabil, va incheia procesul de achizitionare a companiei Mercury Interactive Corp. in cel de-al patrulea trimestru.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 721 ori