Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Economiei investeste 269 mil lei in energie

Ministerul Economiei investeste 269 mil lei in energie

Ministerul Economiei va semna joi sase contracte de finantare in valoare totala de 269 mil. lei, din care 114 mil. lei reprezinta finantare nerambursabila, acestea fiind primele dintr-o serie de 14 proiecte aprobate pentru investitii in energie, informeaza NewsIn.

Potrivit ME, puterea instalata aferenta acestor proiecte este de 31,557 MWe putere electrica si 30,55 MWt putere termica.

Cele sase contracte vor fi semnate de Ministerul Economiei, Adriean Videanu, precum si de reprezentanti ai Hidroconstructia, Eomelectro, Unicom 3N2000, Romconstruct, Balkan Hydroenergy si de Primaria municipiului Beius.

Cele 14 proiecte au fost aprobate in cadrul cererii de propuneri de proiecte aferente operatiunii 4.2: "Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie" din Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1219 ori
Citeste mai multe despreminister economie finantare investitii energie