Videanu: Nu mai vreau sa vand active si nici companii

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 15:31
1575 citiri
Videanu: Nu mai vreau sa vand active si nici companii

Ministrul interimar al economiei a declarat joi ca politica de privatizare a activelor din subordinea Ministerului Economiei (ME) va fi schimbata in sensul ca se va merge catre privatizarea calitativa, renuntandu-se la cea cantitativa practicata pana in prezent, informeaza NewsIn.

 

Adriean Videanu a declarat joi ca nu mai vrea sa vanda activele, ci vrea sa dezvolte bussines-uri noi.

"Daca voi putea sa dezvolt joint-venture-uri pentru dezvoltarea business-ului si nu de a instraina un activ, o voi face cu mare deschidere. Voi incerca sa atrag parteneri care sa vina cu bani pentru a dezvolta afaceri in conditiile pe care le vom negocia. Nu mai vreau sa vand active si nici companii", a spus ministrul de resort.

El a adaugat ca aceasta schimbare este incurajata si de faptul ca situatia economica actuala nu este potrivita pentru privatizarea de tip cantitativ. 

Totodata Videanu a anuntat ca proiectele privind sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de productie a energiei electrice din surse regenerabile se va deschide la 1 decembrie.

"De Ziua Nationala deschidem a doua sesiune de depunere de proiecte aferente acestei operatiuni", a spus Videanu, cu ocazia semnarii contractelor de finantare pentru primele 6 din cele 14 proiecte aprobate pana acum.

Cele sase proiecte au o valoare totala de circa 269 milioane lei, din care finantarea nerambursabila aprobata este de aproape 114 milioane lei. Beneficiarii sunt: Hidroconstructia, Romelectro, Unicom 3N 2000 SRL, Romconstruct Top SRL, Balkan Hydroenergy SRL si Primaria Municipiului Beius. Puterea instalata aferenta acestor proiecte este de 31,557 MWe putere electrica si 30,55 MWt putere termica.

 

 

#videanu, # active, # afaceri, # privatizari, # energii regenerabile, # investitii , #stiri Hidroconstructia