Recursurile "baietilor destepti" ar putea opri insolventa Hidroelectrica?

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 13:00
2262 citiri
Recursurile "baietilor destepti" ar putea opri insolventa Hidroelectrica?

Anularea procedurii de insolventa in cazul Hidroelectrica ceruta de "baietii destepti" in instanta este o posibilitate teoretica, crede avocatul Gheorghe Piperea.

"Este greu de imaginat ca se admite recursul, s-au produs consecinte ireversibile in aceste dosare" a declarat Gheorghe Piperea pentru Business24.

Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind au atacat cu recurs hotararea de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti la 20 iunie.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a finalizat, joi, analizarea recursurilor declarate in dosarul in care Tribunalul Bucuresti a decis declansarea procedurii de insolventa in cazul companiei Hidroelectrica si a amanat pronuntarea pentru 11 octombrie.

In cazul in care instanta da castig de cauza companiilor si sindicatului, hotararea de deschide a insolventei la Hidroelectrica s-ar putea anula.

"Daca se admite recursul se poate desfiinta procedura de insolventa, deci se poate ajunge la punctul zero. Este insa foarte putin probabil pentru ca, atat Alpiq, cat si Hidrosin au facut declaratii de creanta, deci practic au ales calea insolventei", a explicat Piperea.

Recursul, ultima sansa de anulare a insolventei Hidroelectrica

Potrivit avocatului, recursul este ultima cale de atac prin care companiile pot contesta deschiderea procedurii insolventei.

"Impotriva hotararii de deschidere a procedurii insolventei nu exista cale de atac a recursului. Deci, ca sa poata obtine inchiderea procedurii singura posibilitate, care, dupa parerea mea este doar teoretica, este sa se admita recursul.

In acesta situatie totul se intoarce la punctul zero, tot ce s-a intamplat in dosar se anuleaza, dar este putin probabil. Este vorba de sute de creditori inscrisi la masa credala", a adaugat avocatul.

Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie sunt subsidiare ale traderului elvetian de energie Alpiq.

Potrivit unui comunicat de presa remis de administratorul special al Hidroelectrica, companiile Alpiq RomEnergie si Alpiq RomIndustries aveau incheiate cu Hidroelectrica contracte de furnizare energie electrica la preturi net inferioare pretului pietei, prelungite pana in 2018.

"In timp ce Hidroelectrica a inregistrat o pierdere de 109 milioane lei in 2011, firmele Alpiq au realizat in 2011 un profit de peste 43 milioane lei cu numai 12 angajati.Doar din derularea celor doua contracte cu Alpiq, Hidroelectrica a inregistrat o pierdere de peste 850 milioane lei", se mai spune in comunicatul Euro Insol.

Dupa intrarea in insolventa a Hidrolectrica, Euro Insol a renegociat contractele incheiate de cel mai mare producator de energie din Romania cu Alro Slatina, Elsid, Electrocarbon si Electromagnetica.

Administratorul judiciar a denuntat contractele cu Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT Romania si Euro P.E.C.

"Decizia Tribunalului Bucuresti de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica este criticata in principal pe considerente de ordin procedural, dar se incearca si acreditarea ideii ca societatea nu ar fi in insolventa si ca scopul deschiderii procedurii ar fi fost doar denuntarea contractelor incheiate cu 'baietii destepti'".

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Hidroelectrica dosare insolventa, #declaratii Piperea recurs Hidroelectrica, #recurs dosare Hidroelectrica , #denuntare contracte Hidroelectrica