Hidroelectrica nu-si poate sustine, in prezent, investitiile asumate

Marti, 14 August 2012, ora 11:35
1293 citiri
Hidroelectrica nu-si poate sustine, in prezent, investitiile asumate

Hidroelectrica nu isi poate sustine, cu actualii indicatori financiari, investitiile asumate de 6,4 miliarde de euro pentru 2010-2025, sustine Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judiciar al companiei de stat aflata in insolventa.

"Hidroelectrica si-a asumat investitii de 6,4 miliarde de euro in intervalul 2010-2025, care nu pot fi sustinute dintr-un milion de euro profit anul trecut si o pierdere de 8 milioane de euro pe primele sase luni din 2012, cu datorii de un miliard de euro si un cashflow negativ de 800 de milioane de lei. Si ce faci, astepti si le rostogolesti pana ajungi in 2025 cand nici macar un megawat nou nu am pus in functiune. Si aceasta problema este pusa in fiecare an secetos si mai ales pe varful acesta de consum, in lunile iulie-august, in intalniri mai mult sau mai putin productive la Ministerul Economiei", a spus Borza.

Reprezentantul Hidroelectrica a precizat ca va prezenta alte sapte cauze, in afara contractelor bilaterale, care au avut un impact negativ asupra evolutiei financiare a Hidroelectrica, mentionand ca starea de insolventa trebuie sa fie mentinuta cel putin pana in vara anului viitor.

"Aceste contracte bilaterale cu baietii destepti sunt doar varful iceberg-ului, dar noi am identificat si alte sapte acuze care au afectat negativ evolutia Hidroelectrica in ultimii trei ani si care au generat pierderi de sute de milioane de euro", a adaugat coordonatorul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#investitii Hidroelectrica, #indicatori financiari Hidroelectrica, #Hidroelectrica insolventa , #Investitii