Hidroelectrica vrea sa construiasca microhidrocentrale, pentru certificate verzi

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 14:50
2132 citiri
Hidroelectrica vrea sa construiasca microhidrocentrale, pentru certificate verzi

Compania de stat Hidroelectrica, aflata in insolventa, va investi in urmatorii ani 130 milioane de euro in constructia de microhidrocentrale, pentru a putea beneficia de schema de sprijin prin certificate verzi acordata de catre stat producatorilor de energie din surse alternative.

"Promovarea unor proiecte de investitii optimizate pe criterii de eficienta energetica, la capacitati noi de productie, care sa se califice pentru acordarea de certificate verzi, reprezinta o prioritate pentru Hidroelectrica pana in 2016, deoarece finalizarea lor va aduce venituri suplimentare de 165 euro pe fiecare MW de energie regenerabila produs si va permite amortizarea accelerata a investitiilor", a declarat, intr-un comunicat, administratorul judiciar al companiei de stat, Remus Borza.

Compania are in plan investitii de 130 milioane de euro pentru constructia de microhidrocentrale, iar pana in 2016 va finaliza mai multe unitati in judetul Hunedoara. Pentru a putea primi certificate verzi, hidrocentralele trebuie sa aiba o putere instalata mai mica de 10 MW.

Potrivit companiei, in urma investitiilor de 130 milioane de euro va obtine anual venituri suplimentare de 14,2 milioane de euro din tranzactionarea certificatelor verzi.

#Hidroelectrica certificate verzi, #investitii Hidroelectrica, #certificate verzi , #Investitii