O statie spatiala si un portavion nuclear, printre cele mai scumpe lucruri din lume

Duminica, 23 Iunie 2013, ora 14:43
3624 citiri
O statie spatiala si un portavion nuclear, printre cele mai scumpe lucruri din lume
Portavion nuclear

Nu stie nimeni cat a costat piramida lui Keops. Dar multe obiecte monumentale, mai noi decat piramida, au fost construite pe baza de proiecte, evaluate prin calcule si le stim valoarea, care adesea ne uluieste.

Statia Spatiala Internationala SSI

A costat 157 de miliarde de dolari si a fost realizata cu contributia a 14 tari: Brazilia, Danemarca, Germania, Spania, Italia, Olanda, Norvegia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Franta, Elvetia, Suedia si Japonia, scrie infoniac.ru.

Statia se deplaseaza cu o viteza de 17.227 mile pe ora si executa 15 rotatii pe zi in jurul Pamantului. Are cinci incaperi de locuit si de lucru, doua bai si o terasa cu vedere panoramica spre Pamant.

Portavionul nuclear CVN-78, "Gerald R. Ford"

Cel mai scump portavion din lume se afla inca in constructie, termenul final fiind 2015. In ce riveste valoarea lucrarilor, presa are date contradicorii, care variaza intre 8,1 miliarde si 13,5 miliarde de dolari.

Este posibil ca, datorita unor imbunatatiri tehnice de ultimul moment, termenul initial sa nu poata fi respectat, vasul sa fie predat "la cheie" in 2016. Nava nu poate fi definita altfel, decat ca fiind cel mai mare aeroport plutitor din lume.

Citeste mai multe despre O statie spatiala si un portavion nuclear, printre cele mai scumpe lucruri din lume pe Ziare.com.

#cele mai scumpe lucruri, #cat costa spatia spatiala, #centrala hidroelectrica , #Investitii