Remus Borza paraseste Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 17:40
1993 citiri
Remus Borza paraseste Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica
Sursa foto: Romaniatv.net

Avocatul Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, nu va mai candida pentru un nou mandat in aceasta structura de conducere a producatorului de electricitate, dupa ce ii va expira mandatul, in doua-trei saptamani.

"Mandatul imi expira in doua-trei saptamani, dar nu voi mai candida. Mi-a ajuns", a declarat Borza joi la un seminar pe teme energetice.

El a fost ales presedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica in luna iulie.

Consiliul de Supraveghere al Hidrolectrica supervizeaza activitatea companiei, numeste Directoratul si aproba bugetul de venituri si cheltuieli al producatorului de energie.

In prima jumatate a lunii octombrie, Departamentul pentru Energie, actionarul majoritar al Hidroelectrica, a anuntat ca asteapta pana luni, 11 noiembrie, candidaturi pentru Consiliul de Supraveghere, dupa ce in luna august a reconfirmat componenta structurii de conducere a producatorului de electricitate.

Departamentul pentru Energie va fi asistat in procesul de selectie de Boyden Global Executive Search, firma cu 70 de birouri in peste 40 de tari.

Borza detine firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica pana in luna iunie, cand compania a iesit din insolventa. Hidroelectrica s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Hidroelectrica a incheiat primul semestru cu un profit de 481 milioane lei (109,5 milioane euro), de la pierderi de 202 milioane lei in perioada corespunzatoare a anului trecut, castigul fiind mai mare cu 47 milioane de lei fata de nivelul bugetat pentru intregul an.

In primul semestru, afacerile Hidroelectrica au totalizat 1,68 miliarde de lei (382,6 milioane euro), in crestere cu 33,4%, de la nivelul de 1,26 miliarde de lei inregistrat in primele sase luni din 2012.

Statul detine 80% din actiunile Hidrolectrica, iar Fondul Proprietatea un pachet reprezentand 20% din titluri.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Remus Borza Hidroelectrica, #Borza Consiliu Supraveghere Hidroelectrica, #Borza management Hidroelectrica , #Management